Fungerer Smart Grid i virkelighedens verden?


Miljøteknisk gruppe, Nordjysk; Energiteknisk gruppe, Nordjysk og InfinIT inviterer til eftermiddagsmøde med temaet:

Fungerer Smart Grid i virkelighedens verden?

26. september 2013 i Ingeniørhuset i Aalborg

 

Hvis hele den globale befolkning levede som en gennemsnitlig europæer, havde vi brug for 2½ jordklode til at forsyne den med ressourcer. Det er en udfordring, som kan løses med nye teknologiske og innovative produkter og services. Smart Grid er en metode til at styre forbrug og produktion af elektricitet på den mest rentable og sikre måde.

Forsyningen bliver mere vekslende når man er afhængig af vedvarende energi som solvarme, solenergi, vindenergi og bølgekraft. Inputtene til nettet kommer flere steder fra end når et kraftværk står som eneproducent. Nu bliver der også produceret hos forbrugerne gennem solpaneler og hustandsmøller.

Systemerne skal sørge for udglatning i forhold til både spænding og frekvens, og samtidig agere lagring for forbrugerne.

Smart Grid generer store mængder data, som skal opsamles og distribueres på sikker måde. Det kræver avanceret styring og modelbaserede prognoser.

Smart Grid lyder smart. Men det er også kompliceret og dermed sårbart. Kan Smart Grid holde spænding og frekvens? Risikerer vi hyppige nedbrud eller forringelse i elforsyningen, og hvor stor er risikoen for hackerangreb?

Kim Guldstrand LarsenKom og hør professor ved AAU og direktør for InfinIT og CISS Kim Guldstrand Larsen og Lektor René Rydhof Hansens bud på løsningsmodeller.

Der bliver serveret en sandwich samt 1 øl/vand undervejs.

Læs reportage og se slides fra dagen herTid og sted

Dato:  26. september 2013
Tid:  16.30-19.00
Sted:  Ingeniørhuset i Aalborg, Vestre Havnepromenade 1B, 9000 Aalborg
Pris:  Gratis. No-show gebyr: 150 kr.
Kontakt navn:  Helle Ekstrøm
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  24. september 2013

Se alle Infinit arrangementer


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet