Anvendelse: Business Intelligence

Formiddag (11.15-11.55):

Oplæg: BagTrack - Styr på bagagen!
Oplægsholdere: Hua Lu, Aalborg Universitet (NB: Hua Lus oplæg afholdes på engelsk)

> Download slides

Om oplægget:

Har du prøvet at stå i en lufthavn uden din bagage er kommet med flyet? 'Ja' – det vil langt de fleste svare på dette spørgsmål.

Forsinket eller tabt bagage er ikke bare til  stor gene for de rejsende, men i udstrakt grad også en stor udgift for flyselskaberne – selskaber, hvor mange allerede har vanskelige tider i forhold til indtjening og en sund bundline i regnskabet. På verdensplan koster det årligt flyselskaberne 14-18 mia kroner! En udgift der bruges til at kompensere de rejsende der mangler bagagen, på at udbringe bagagen til passageren, når den så senere dukker op osv. Til sammenligning kunne man for de midler indkøbe 40 stk Boeing 737 passagerfly – hvert år!

Lyngsoe Systems A/S gør nu noget ved dette problem sammen med partnere som AAU, SAS, IATA, Aalborg Lufthavn, de andre danske, svenske og norske lufthavne. Vi har iværksat to store projekter delvist finansieret fra Vækstforum under Region Nordjylland samt af Højteknologifonden. Det er projekter, som til sammen og over en 4-årig periode poster teknologi, ressourcer,analyser og  løsninger ind i flyindustrien svarende til en værdi på 65 mill DKK. Vi samler forskning på et højt plan hos AAU med løsninger implementeret på basis af dette fra Lyngsoe Systems A/S til en række unikke løsninger, som bliver implementeret i SAS netværk i skandinavien og senere i Europa og USA.

Hør i dette indlæg mere om projekterne, om hvordan vi samler universitet, flyselskaber, lufthavne og interesseorganisationer om et internationalt projekt, om hvorledes vi tackler bagagekvalitet på en helt ny måde og om, hvorledes vi præsenterer resultater via rapporter og iPhone app.

 

Eftermiddag (14.15-14.55):

Oplæg: WallViz: Forbedret forståelse af store data mængder ved hjælp af store skærme og interaktive visualiseringer
Oplægsholdere: Ken Friis Larsen, Datalogisk Institut, Københavns Universitet

Om oplægget:

Det er behov for at analysere og forstå stadig større og stadig mere komplekse samlinger af data, hvor manuel udforskning er vanskeligt, og automatisk analyse ikke altid er mulig.

Interaktive visualiseringer hjælper til at håndtere massive datasamlinger, og store skærme kan forbedre produktivitet. Store interaktive skærme åbner også op for forbedret samarbejde og forståelse af data, hvilket leder til forbedret beslutningsprocesser.

 

 

Læs mere:

> SummIT forside
> Slideshow med stemningsbilleder
> Stemningsbilleder på Flickr
> Program (med downloads)
> Keynote speakere
> Kontakt

 

 

Se slides her:

Hua Lu, AAU

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet