Anvendelse: Usability og interaktionsdesign

Formiddag (11.15-11.55):

Virksomhedsoplæg: Erfaringer fra personas-miniprojektet
Oplægsholder: Søren Eikers, SKAT

Om oplægget:

Søren Eikers vil fortælle om, hvordan persona-metoderne bruges til at lave forretningsudvikling i SKAT. Han vil både fortælle om styrker og begrænsninger ved persona-metoderne og hvordan personaer indgår i en proces med en række andre værktøjer for at får det bedste udbytte.


Forskeroplæg: Erfaringer fra personas-miniprojektet
Oplægsholder: Lene Nielsen, ITU 

> Download slides

Om oplægget:

Personas er beskrivelser af fiktive brugere og metoden har vundet almen udbredelse indenfor mange forskellige områder fra it til marketing. Det er umiddelbart en meget simpel metode at gå til, men den indeholder også en række faldgruber, som mange dratter i.

I oplægget giver Lene Nielsen en generel introduktion til personametoden og præsenterer en undersøgelse af danske virksomheders brug af personas. Hun slutter med anbefalinger til kommende projekter på baggrund af viden fra undersøgelsen.

 

Eftermiddag (14.15-14.55):

Oplæg: "Putting displays on devices is so nineties"

Oplægsholdere: Jesper Jensen, Oticon og Lars Bo Larsen, AAU 

> Download slides (Jesper Jensen)

> Download slides (Lars Bo Larsen)

Om oplægget:

Oplægget vil diskutere samspillet imellem virksomheder og forskningsinstitutioner set i lyset af InfinIT-projektet "Displayless Interaction", hvor Radiometer, Bang og Olufsen og Aalborg Universitet er gået sammen om at udforske hvordan vi slipper af med de mange displays der efterhånden "pryder" ethvert apparat i vores hverdag. Oplægget vil fokusere på hvordan projektet er tilrettelagt imellem partnerne og hvordan en tæt inddragelse af afgangsstuderende har medført en betydelig ekstra arbejdskraft i projektet. Der bliver også tid til en enkelt smagsprøve fra en af projektaktiviteterne.

I den anden halvdel af indlægget vil Jesper Jensen diskutere forskningssamarbejde mellem industri og universitet. Mere specifikt vil han opridse bevæggrundene hos universitet og industri for at indgå i forskningssamarbejder, og diskutere faktorer for et succesfuldt samarbejde.

Læs mere:

> SummIT forside
> Slideshow med stemningsbilleder
> Stemningsbilleder på Flickr
> Program (med downloads)
> Keynote speakere
> Kontakt

 

 

Se slides her:

Lene Nielsen, ITU

Jesper Jensen, Oticon og AAU

Lars Bo Larsen, AAU

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet