Brancheanvendelse: Energi

Formiddag (11.15-11.55):

Oplæg: "Gratis" Home Automation som basis for fremtidens hjem

Oplægsholdere: Poul Eriksen, DEVELCO Products og Arne Skou, Aalborg Universitet

> Download slides (Poul Eriksen)

> Download slides (Arne Skou)

Om oplægget:

Det er ved at være muligt at anskaffe Home Automation systemer til en pris der let lader sig betale af de besparelser der kan opnås på energiregningen. Sådanne systemer kan, hvis de designes rigtigt, danne basis for sikkerheds systemer, overvågning af ældre/syge i hjemmene og meget andet. Aalborg Universitet og Develco Products har gennem flere projekter nærmet sig en løsning der allerede i dag vil kunne rulles ud til forbrugerne.

Eftermiddag (14.15-14.55):

Oplæg: TotalFlex-projektet - fleksibelt elforbrug, elproduktion og marked

Oplægsholdere: Henrik Lund Stærmose, NeoGrid Technologies ApS, og Arne Skou, Aalborg Universitet

> Download slides (Henrik Stærmose)

Om oplægget:

Formålet med projektet TotalFlex er at designe et fleksibelt, kosteffektivt elmarkedssystem, der omfatter både fleksibelt elforbrug og fleksibel elproduktion - og samtidig sørger for at skabe balance i eldistributionsnettet, så flaskehalse og overbelastningssituationer undgås. I første del af oplægget tager Henrik Stærmose udgangspunkt i TotalFlex problemstillingen og præsenterer en metode til at beskrive fleksibel elforbrug og elproduktion, samt det marked for fleksibilitetsydelser, der skal handles på. I anden del fokuserer Arne Skov på en anden af problematikkerne i projektet omkring udvikling af strategier til energistyring i bygninger. I oplægget præsenteres en metodik til evaluering af sådanne strategier ved hjælp af værktøjet UPPAAL SMC.

 

Læs mere:

> SummIT forside
> Slideshow med stemningsbilleder
> Stemningsbilleder på Flickr
> Program (med downloads)
> Keynote speakere
> Kontakt

 

 

Se slides her:

Poul Eriksen, Develco Products

Arne Skou, AAU

Henrik Stærmose, Neogrid Technologies

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet