Metoder: Processer & IT

Formiddag (10.30-11.10):

Oplæg: Softwareinnovation - begreber og værdier

Oplægsholdere: Rune Thaarup Høegh, Nykredit, og Ivan Aaen, Aalborg Universitet

> Download slides (Ivan Aaen)

Om oplægget:

Stort set alle er vist for innovation og anser det for afgørende vigtigt at innovere, men der synes at være mangel på metodologiske råd om, hvordan man gør innovation mere sandsynlig i systemudvikling – ihverfald på projekt- og team-niveau.  Softwareinnovation har fokus på softwaren selv frem for kravspecifikationer og processer og åbner dermed op for eksperimenteren, læring og fleksibilitet i softwareprojekter, men spørgsmålet er så hvordan vi udnytter dette potentiale?

En metodologi for softwareinnovation må bygge på et sæt værdier, der har både teoretiske og praktiske konsekvenser. Dette oplæg vil foreslå et sådant sæt af værdier.

 

Eftermiddag (13.30-14.10):

Virksomhedsoplæg: Softwareinnovation - principper og værktøjer

Oplægsholder: Daniel Lux, Seluxit

> Download slides

Om oplægget:

I et konkurrencepræget softwarekonsulentmarked er innovation og time to market nogle af de vigtigste parametre for en kunde. Ved brug af en iterativ proces med fast prototyping og justering af målene med prototypen som udgangspunkt opnår vi større kundetilfredshed. I innovative udviklingsforløb, hvor rammebetingelserne for det endelige produkt er svære at definere, har vi med denne metode opnået meget gode resultater. Der er dog også begrænsninger til denne metode, især med hensyn til typen af kunden og projektet.


 

Forskeroplæg: Softwareinnovation - principper og værktøjer

Oplægsholder: Ivan Aaen, Aalborg Universitet

> Download slides

Om oplægget:

En metodologi for softwareinnovation må give udviklerne i et team principper og værktøjer til eksperimentelt og målrettet at udvikle løsninger med højt værdiindhold i samspil med kunden. Disse principper og værktøjer må hjælpe udviklerne på en måde, der giver stor fokus på resultatet og store frihedsgrader i udviklingen mod dette resultat. Dette oplæg vil foreslå sådanne principper og værktøjer.

Læs mere:

> SummIT forside
> Slideshow med stemningsbilleder
> Stemningsbilleder på Flickr
> Program (med downloads)
> Keynote speakere
> Kontakt

 

 

Se slides her:

Ivan Aaen, AAU (formiddag)

Daniel Lux, Seluxit ApS

Ivan Aaen, AAU (eftermiddag)

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet