Udbud og kravspecifikationer for procesorienterede digitaliseringsløsninger


Interessegruppen for Processer og IT inviterer til temadag onsdag den 6. februar:

Hvordan laves gode udbud og kravspecifikationer for procesorienterede digitaliseringsløsninger?

Det er ikke altid lige let at overholde udbudsreglerne for it-systemer til punkt og prikke og samtidig få gode priser og kreative, brugervenlige løsninger.

På temadagen kan du blandt andet høre om, hvordan KOMBIT i praksis har grebet det an, om den gode systemanskaffelse inden for sundheds-IT, og forskningsverdenens bud på, hvordan kravene til et procesorienteret IT-system skal se ud. Hvordan gøres dette for at kunden er sikker på at få dækket sine behov, samtidig med at leverandøren kan levere det, han er god til?

Få nogle af svarene i indlæggene, deltag i den fælles diskussion og prøv selv kræfter med måder at skrive usability-krav på i korte øvelser.

> Læs reportage og se slides fra dagen her

> Download invitation (pdf) her


Program

08.50-09.00   Ankomst og morgenkaffe

09.00-09.05   Velkomst

09.05-09.45   Om gode og dårlige krav, og hvordan man vælger leverandøren
v/ Søren Lauesen, professor, IT-Universitetet i København
Hvordan skal kravene se ud, for at kunden er sikker på at få dækket sine behov, samtidig med at leverandøren kan levere det, han er god til? Og hvordan sikrer vi os inden for EU-reglerne, at vi kommer til at vælge den rigtige leverandør? Søren Lauesen vil med konkrete eksempler med "tal på" vise, hvad der er godt og skidt.

09.45-10.10   Det gode udbud set med KOMBITs øjne
v/ Dorthe Andersen, chefkonsulent, KOMBIT
Som kommunernes it-fællesskab har KOMBIT som sin vigtigste opgave at lave gode udbud af itsystemer til kommunerne. At skulle overholde udbudsreglerne til punkt og prikke på områder, hvor behovet er gode priser og kreative, brugervenlige løsninger, kan være en udfordring. Hør om, hvordan KOMBIT i praksis har grebet det an for at sikre, at leverandører bliver stillet lige, og at alle kommuner skal kunne høste gevinster. Hør også om deres arbejde for at sikre, at både den it-kyndige og den knap så it-vante borger kan få glæde af løsningerne.

10.10-10.25   Pause

10.25-10.50   Den gode systemanskaffelse - historien lærer os ....
v/ Martin Sølvkjær, Læge, Merk Dat, MPA, leder af innovationssektion
Både i offentlige og private organisationer fejler store projekter og udbud. Den store kompleksitet gør det svært at styre. Styringen gøres mere og mere dokumentationstung og udbudsmaterialer ligeså. Projekter, der fejler, er jo blot udtryk for dårlig projektledelse - eller ...? Indlægget kigger på nogle faktorer og forslag til at minimere kompleksitet og risiko for fiasko.

10.50-11.15   Erfaringer, eftertanker og ønsker
v/ Bo Schor, Engagement Director, Capgemini Denmark
En vellykket implementering af en digitaliseringsløsning kræver et godt samarbejde mellem kunde og leverandør. Med udgangspunkt i et udpluk af erfaringer - og de deraf afledte eftertanker og ønsker til et godt udbud og dets måde at opstille krav til procesorienterede digitaliseringsløsninger - vil der blive givet et indblik i Capgeminis tilgang kaldet "Collaborative Business Experience".

11.15-11.25   Pause

11.25-12.10   Bedre usability gennem præcise krav - inkl. øvelser
v/ Rolf Molich, usability specialist og ejer, DialogDesign
Alle er enige om, at usability (brugervenlighed) er godt. Men lige som med andre luftige begreber som fred og frihed, opstår der ofte diskussion, når usability skal konkretiseres. Dette indlæg forklarer, hvordan du kan lave en præcis specifikation af dine krav til usability. Rolf illustrerer forklaringen med fiktive eksempler fra Rejsekort, som viser, hvordan en præcis usabilitykravspecifikation konkret kan udformes. Indlægget inkluderer eks empler på præcise og mindre præcise krav til usability, som tilhørerne kan prøve kræfter med i korte øvelser.

12.10-12.15   Pause

12.15-12.50   Panel- og plenumdiskussion ud fra dagens temaer
Moderator: Thomas Hildebrandt, lektor, IT-Universitetet i København

12.50-13.45   Frokost og mulighed for at netværke

Tid og sted

Dato:  6. februar 2013
Tid:  8.50-13.45
Sted:  IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S. Lokale følger!
Pris:  300 kr. Dog faktureres et no-show-gebyr på 500 kr. ved udeblivelse eller afbud på dagen
Kontakt navn:  Marianne Bentzen
Kontakt e-mail


Se alle Infinit arrangementer

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet