Temadag om samspillet mellem agil udvikling og usability-evaluering


InfinITs interessegruppe for Usability og Interaktionsdesign inviterer til

temadag om samspillet mellem agil udvikling og usability-evaluering


onsdag 23. jan. 2013 hos Nykredit i København

Mange software-udviklere overvejer eller er i gang med indførelse af agil udvikling. Det giver imidlertid en række udfordringer. Samtidig har mange af dem et stigende fokus på betydningen af usability-arbejde. Spørgsmålet er imidlertid, om disse to nye tilgange passer sammen, eller det giver problemer i praksis? Formålet med dette arrangement er at præsentere udfordringer i software-udvikling baseret på en kombination af agil udvikling og systematisk usability-arbejde. Der vil være en række korte oplæg, som introducerer agil udvikling og diskuterer udfordringer og løsninger for integrering af usability-arbejde i en agil proces.

Nykredit og InfinIT er værter ved dagens arrangement.

> Læs reportage fra dagen herProgram

09.20-09.30   Ankomst og morgenkaffe

09.30-09.40   Velkomst
v/ InfinIT og Nykredit

09.40-10.00   Oversigt over agil/scrum
v/ Lea Lie Kirk Holdensen, projektchef, Netimage A/S
I oplægget præsenteres en oversigt over begreberne i scrum, og der gives eksempler på anvendelse i praksis. Her kommer Lea ind på tilpasning i anvendelsen af metoden på forskellige kundeprojekter, hvor det tydeliggøres, hvordan scrum i praksis tilpasses alt efter den aftale/kontrakt, projektet gennemføres indenfor.

10.00-10.15   Forskning i agil udvikling og indførelse af usability-arbejde
v/ Jan Stage, professor ved Institut for Datalogi, Aalborg Universitet
I oplægget giver Jan Stage en oversigt over nyere forskning i erfaringer med agil udvikling og usability-arbejde i praksis. Der er fokus på virksomhedernes holdninger og interesser, specielt hvad de ser som muligheder og forhindringer for øget anvendelse af usability-arbejde i software-udvikling.

10.15-10.30   Pause

10.30-10.55   Agilt design af brugeroplevelser: Udfordringer og muligheder
v/ Ulrik Hartmann Gade, UX DK
Det bliver stadig mere udbredt af styre IT-projekter med agile procesværktøjer. De agile metoder giver mange fordele, men er begrænset af deres udspring blandt softwareudviklere. Hvordan skaber vi en situation, hvor design og usability ikke bare håndterer udfordringen fra agile, men snarere finder et nyt, højere niveau at trives med agile på?

10.55-11.20   Udvikling af medico udstyr med fokus på User Experience
v/ Jakob Skriver, Head of Embedded Software, Radiometer Medical Aps, R&D
User experience (UX) har i de senere år vundet meget stort indpas i industrien for konsum-elektronik. Men også inden for medico-udstyr er der et stort potentiale at udnytte. Desuden har de regulerende myndigheder et forhøjet fokus på dette område, hvilket fører til, at de regulatoriske krav løbende skærpes. Indlægget vil beskrive nogle af de procesmæssige udfordringer, der er ved at arbejde med UX i en reguleret industri. Konkret vil vi se på, hvordan Radiometer forsøger at koble UX ind i en agil proces i softwareudviklingen.

11.20-11.45   Usability evaluation in a day, feedback the next
v/ Rune Thaarup Høegh, Senior metodekonsulent, Nykredit
I oplægget vil Rune fortælle om Nykredits koncept for brugervenlighedsevaluering. Han vil komme ind på 4 faser af en evaluering: Planlægning, udførsel, analyse og feedback. I Nykredits koncept fokuseres der på at gøre turn-around-tiden for projekterne meget kort, således at en prototype eller et kørende system kan evalueres på en dag, og feedback gives til projektet den næste. Dette fokus passer specielt godt til agil udvikling, men er også aldeles brugbart for traditionelle projekter. Konceptet baserer sig på observation, Instant Data analysis, samt mundtlig og visuel feedback.

11.45-12.00   Pause og inddeling i grupper

12.00-12.45   Gruppediskussion
Fokus: Hvilke behov og erfaringer med samspillet mellem agil udvikling og usability-evaluering har deltagerne? Hvordan kan man optimere produktudviklingsprocessen vha. denne metode?
Der inddeles i to grupper i forhold til deltagernes interesse og baggrund:
Gruppe 1: Mobile og fysiske apparater faciliteres af Lars Bo Larsen, lektor ved Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet
Gruppe 2: Desktop/websystemer faciliteres af Jan Stage, professor ved Institut for Datalogi, Aalborg Universitet

12.45-13.45   Frokost og mulighed for at netværke

Tid og sted

Dato:  23. januar 2013
Tid:  09.20-13.45
Sted:  Nykredit, Kalvebod Brygge 1-3, København. Lokale: Auditoriet
Pris:  Det er gratis at deltage i arrangementet. Dog faktureres et no-show-gebyr på 500 kr. ved udeblivelse eller afbud på dagen
Kontakt navn:  Marianne Bentzen
Kontakt e-mail


Se alle Infinit arrangementer

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet