Bliv klar til persondataforordningen


ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber inviterer til temamøde i samarbejde med InfinIT og Digital Society, Aarhus Universitet. 

På dette temamøde vil vi synliggøre, hvordan du kan bruge EU's persondataforordning til at styrke din virksomhed eller organisation. Ved hjælp af forordningen kan I få bedre styr på behandlingen af alle typer data og samtidig få opgraderet jeres it-sikkerhed, procedurer og processer.

Vi har samlet nogle af landets dygtigste fagfolk, som står klar til at give dig et indblik i, hvordan persondataforordningen kan blive en fordel for din forretning. Mød bl.a. direktøren for datatilsynet, it-sikkerhedseksperter, jurister, den ansvarlige for persondataforordningen i en bank, samt formanden for Rådet for digital sikkerhed. Der bliver desuden paneldebatter og mulighed for at netværke og høre, hvordan andre virksomheder griber det an.

Målgruppe

Temamødet henvender sig især til dig, som er:

  • CEO, CIO, CXO eller teknologileder
  • Data Protection Officer, forretningsudvikler eller compliance-ansvarlig i en offentlig eller privat virksomhed
  • Forsker eller repræsentant for en interesseorganisation eller myndighed

InfinIT-medlemmer kan deltage til nedsat pris på 450 kr. ekskl. moms!


Program

Dagens moderator er Hans Peter Dueholm, Nordic Technical Executive & CTO, IBM

09:30–10:00 Registrering og let morgenmad eller forfriskninger
10:00–10:15 Velkomst
Anja Bechmann, Associate Professor, Aarhus Universitet, akademimedlem i ATV
10:15–10:35 Persondataforordningen – kort om de grundlæggende regler og sanktioner
Janne Glæsel, Advokat og medlem af ATV’s Digitale Vismænd
10:35–11:00 Persondataforordningens implementering i Danmark
Cristina Angela Gulisano, Direktør, Datatilsynet
11:00–11:15 PAUSE
11:15–11:35

Persondataforordningen – hvor er udfordringerne for de danske virksomheder?
Mads Schaarup Andersen, Senior Usable Security Expert, og Laura Lynggaard Nielsen, Specialist Anthropologist, Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet er i færd med at foretage en undersøgelse af, hvilke tekniske og organisatoriske udfordringer danske virksomheder står med i forbindelse med implementeringen af EU's nye persondataforordning. Mads Schaarup Andersen og Laura Lynggaard Nielsen vil i dette indlæg fortælle, hvad der tegner sig som hovedudfordringerne og komme med nogle bud på, hvad der skal til for at hjælpe virksomhederne på vej. Undersøgelsen er baseret på en række interviews med de ansvarlige for  persondataforordningen i danske virksomheder.

11:35–12:00 Implementering af persondataforordningen med fokus på sikkerhed og design
Henning Mortensen, CISO/CPO/IT-sikkerhedschef, Brødrene A&O Johansen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed
12:00–13:00 FROKOST
 

VIRKSOMHEDSSESSION
Praktiske erfaringer med implementering af persondataforordningen


13:00–13:20 Implementering af persondataforordningen – en forretningsmodel baseret på persondata
Morten Bruhn Højsgaard, Executive Director, iProspect and Amplifi, Dentsu Aegis Network
13:20–13:40 Implementering af persondataforordningen
Anne Marie Panduro, Chefjurist, Hjerteforeningen
13:40–14:00 Virksomhedsoplæg 
Taler (tba), RISMA Systems A/S, og Janne Glæsel, Advokat (H) 
14:00–14:15  PAUSE
14:15–14:35  Hvordan sikres det, at platformen Open Data Aarhus lever op til persondataforordningen?
Bo Fristed, Chef for IKT (Innovation, Kreativitet, Teknologi), Aarhus Kommune, formand for Open Data Aarhus 
14:35–15:20

Paneldebat: Hvordan kommer virksomhederne bedst i mål?

Panelet består af:

  • Janne Glæsel, Advokat og medlem af ATV’s Digitale Vismænd
  • Morten Bruhn Højsgaard, Executive Director, iProspect and Amplifi, Dentsu Aegis Network
  • Henning Mortensen, CISO/CPO/IT-sikkerhedschef, Brødrene A&O Johansen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed
  • Anne Marie Panduro, Chefjurist, Hjerteforeningen

Hvad er planerne for implementering?
Hvad har vi som topprioritet?
Hvad er de gode råd?
Hvad går vi hjem og gør?

15:20–15:30 Tak for i dag
Hans Peter Dueholm, Nordic Technical Executive & CTO, IBM
15:30–16:00 Networking

Arrangører

ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber i samarbejde med Digital Society på Aarhus Universitet og InfinIT. 

 

 



Tid og sted

Dato:  21. november 2017
Tid:  10:00 - 15:30
Sted:  Aarhus Universitet
Høegh-Guldbergs Gade 6B
8000 Aarhus C
AIAS, bygning 1631
Lokale 101
Pris:  InfinIT medlemmer: 450 kr. ekskl. moms (normalpris 950 kr. ekskl. moms)
Kontakt navn:  Laura Lynggaard Nielsen
Kontakt e-mail

Se alle Infinit arrangementer


InfinIT er finansieret af en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet