Data alle steder - Internet of Things og big data


På dette gå-hjem-møde stiller vi skarpt på muligheder og udfordringer med data-dreven innovation. Mødet er arrangeret af InfinIT, it-forum og Syddansk Universitet.

Der investeres massivt i big data, smarte produkter og Internet of Things (IoT) i Danmark lige nu. Både forskning og erhverv stiller skarpt på, hvordan Danmark kan skabe vækst og innovation med de nye teknologier og deres anvendelsespotentiale.

Det handler om at skabe værdi af data. Men hvordan kan man udnytte de data, der genereres, til at udvikle egen forretning? Hvad er mulighederne for at indsamle og udveksle data fra ting, mellem brugere og på tværs af hele værdikæder?

            

  

Tilmelding

Tilmelding foregår via it-forums hjemmeside. 

 

Program 


C
heck-in og kaffe

Fra produkt til økosystem og værdifuld data
v/ Kaj Grønbæk, professor, Aarhus Universitet & Labchef, Alexandra Instituttet
Et første skridt er at gøre industrielle produkter smarte, få dem på internettet og indsamle brugsdata. Men Smarte Produkter og Internet of Things bliver først rigtigt interessante, når produkterne spiller i et større økosystem, og når opsamlet data kan analyseres og skabe viden og værdi for virksomheden og for brugerne.

Kaj Grønbæk præsenterer teknologiske udfordringer og muligheder med fokus på konkrete eksempler.

Data-dreven supply chain innovation
v/ Jan Stentoft, professor, Syddansk Universitet
Big Data kan have en markant indvirkning på virksomhedens forretningsmodel og dermed konkurrenceevne, men de helt store potentialer ligger i nytænkning og samarbejde på tværs af en værdikæde. Jan Stentoft giver konkrete bud på, hvordan virksomheder skaber forretningsmæssige resultater gennem data-dreven innovation i supply chains fra leverandør til forbruger.

Datavisualisering – teknikker til anvendelse af data
v/ Henrik Bratbøl, Chief Innovation Officer, Dashsoft
Datavisualisering er også grafisk kunst. Med live visualisering af virksomhedens KPI'er eller virksomhedens "puls" får ledere og medarbejdere langt bedre og hurtigere overblik. Igennem en kreativ proces designes et unikt interaktivt visualiseringsværktøj til den enkelte virksomhed.

Henrik Bratbøl har visualiseret data i 20 år og har arbejdet med nogle af de største internationale brands ud fra devicen: PASSION - POKALER - DOLLARS.

Programmet sluttes af med forfriskninger og netværk.Tid og sted

Dato:  10. marts 2016
Tid:  13.45-16.45
Sted:  Syddansk Universitet
Alsion 2
6400 Sønderborg
Pris:  Gratis for alle men tilmelding er nødvendig. Bemærk, at der faktureres et no-show-gebyr på kr. 295 + moms, hvis du melder afbud senere end dagen før kl. 12.00.
Kontakt navn:  Merete Carlson
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  7. marts 2016

Se alle Infinit arrangementer


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet