Den nye virkelighed efter GDPR – værdi og forretning med dataportabilitet


InfinIT inviterer til en intensiv workshop, hvor vi sætter fokus på forretningsmulighederne med frigivne personlige data.

Rundt om på nettet, mere eller mindre gemt af vejen og under kontrol af offentlige og private organisationer, findes store mængder data om os – forbrugsdata, indkøbsvaner, interesser, sundhedsoplysninger m.m. Disse data er hidtil blevet brugt forskningsmæssigt og kommercielt af store spillere.

Med den nye persondataforordning (GDPR) får vi mulighed for at åbne op for data og portere dem til os selv og andre aktører, så vi kan tjene penge på dem, donere dem til forskning eller bruge dem til gavn for os selv.

Men hvilke nye muligheder giver det? Hvordan kan man lave forretning ud fra de frigivne personlige data? Hvilken værdi kan det tilføre eksisterende virksomheder? Hvilke nye forretningsmuligheder er der? Og hvad kan den enkelte eller samfundet få ud af den nye åbenhed?

Vær med i diskussionen

På denne intensive workshop går vi tæt på de konkrete muligheder, der opstår, når vi danskere sættes i centrum for datahåndtering og aktivt bestemmer, hvordan data skal bruges, sælges og deles. Hvad kan skabe så stort incitament for enkeltindivider, at de vil involvere sig i, at deres data bruges?

Vi vil have specielt fokus på: 

  • Handels- og finanssektoren
  • Energisektoren
  • Sundhedssektoren

Vi diskuterer, hvor langt vi er fra disse forandringer i markedet og ser på de lavthængende frugter og største barrierer – også gerne på tværs af sektorer.

Bliv også inspireret af den danske virksomhed SPIIR, som har skabt en tillidsbaseret budget-app, der giver forbrugeren et mere præcist og sjovere indblik i privatøkonomien. Det er et godt eksempel på den værdiskabelse, der kan ske, når der åbnes op for tilgangen til data.

Program

12:00–12:30 Ankomst og sandwich
12:30–12:45 Intro
v. Berit Skjernaa, Senior Security & Privacy specialist, ph.d., Alexandra Instituttet
12:45–13:15 Koncept og forretning i Spiir
v. Rune Mai, direktør, og Christian Panton, DPO og lead engineer på Nordic API Gateway, Spiir A/S
13:15–13:25 Kaffe og kage
13:25–15:15 Workshop – Værdi og forretning med dataportabilitet
15:15–16:00 Opsamling og paneldebat

 


Kom med til MyData-konferencen i Helsinki

Den 29. – 31. august er der MyData-konference i Helsinki med forventet over 1000 deltagere. Vi arrangerer en dansk delegation, der deltager med rabat (rejse og ophold er for egen regning).

Læs mere her.Tid og sted

Dato:  21. august 2018
Tid:  12:00 – 16:00
Sted:  KLUB
Lokale: Salen
Linnésgade 25
1361 København K
Pris:  Det er gratis at deltage
Kontakt navn:  Berit Skjernaa
Kontakt e-mail


Se alle Infinit arrangementer

InfinIT er finansieret af en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet