Digital Forretningsudvikling 2016


InfinITs fokusgruppe for Future Technologies in Smart Society er medarrangør af konferencen Digital Forretningsudvikling 2016 i samarbejde med it-forum, Silkeborg Kommune og Silkeborg Valley.

Digital Forretningsudvikling 2016 er en helt ny konference for erhvervsfolk, der interesserer sig for de nyeste teknologiske tendenser. Dem du i dag skal og bør forholde dig til, så den virksomhed, du ejer eller er ansat i ikke bliver hægtet af den digitale udvikling.

Konferencen hjælper forretningsudviklere og andre nøglepersoner i virksomhedens ledelseslag med at træffe et kvalificeret valg med henblik på at fastlægge virksomhedens digitale strategi. Du får konkrete ”take aways” med hjem, så du med ro i maven kan tage din virksomhed til det næste digitale niveau.

Pris

Konferencen er arrangeret i samarbejde med it-forum og ErhvervSilkeborg, og reglerne for rabat er gældende i forhold til disse to aktører.

Medlem af it-forum: kr. 295,00
Medlem af erhvervSilkeborg: kr. 295,00
Ikke medlem: kr. 1.595,00


PROGRAM


11.30     

Registrering, sandwich og networking

12:10

 

Brian Busk, Velkomst

12.20

 

Lasse Høgfeldt, Digital transformation

13:00

 

Mirko Presser, Nye teknologier du skal være opmærksom på

13.30

 

Pause / lokaleskift

13:45

 

De tre forstyrrelser, Ken Villum Klausen

  • Disruption, Mads Thimmer
  • Virtual Reality, Jimmi Friborg
  • IoT og din forretning

14:15

 

Kaffepause og networking

14:50

 

Breakout: How To

  • Michael Keissner, Pretend before you spend: Pretotyping i praksis
  • Mads Thimmer, På tur i det digitale mindset

15:55

 

Jan Damsgaard, Den digitale revolution

16:45

 

Afrunding og tak for i dag

17:00

 

Networking, snacks og øl/vand


DAGENS OPLÆG


Disruption / Digital transformation v/ Lasse Høgfeldt

Lasse Høgfeldt fra Jyske Banks kommunikationsafdeling vil give en frontlinje-beretning fra et nyligt besøg i USA hos blandt andre Facebook, Google og Tesla - virksomheder, som for alvor har sat fokus på begreber som disruption og digital transforamtion i forretningsøjemed. Disse begreber er omdrejningspunktet for oplægget.

Disruption v/ Ken Villum Klausen

Ken Villum Klausen, CEO i Lunar Way, der er et 100 % digitalt alternativ til traditionelle banker vil give en indføring i det komplekse begreb disruption. App’en er målrettet mod de såkaldte millennials, som er unge mennesker født mellem 1981 og 2000. Lunar Way gør fuldstændig op med bankfilialer, og alt foregår via app’en – også kundeservice, som foregår direkte via videoopkald fra den gratis app.

Virtuelle virkeligheder - VR, AR og et nyt, digitalt lag på verden v/ Mads Thimmer

Det tog mindre end en uge for Pokémon Go at bryde igennem og blive et verdensomspændende fænomen, hvor voksne og børn fægtede rundt efter virtuelle figurer. Men hvad kan virksomheder og organisationer bruge de nye digitale lag til? Hvad er forskellen på AR og VR og hvad hedder det næste virtuelle lag? Mads Thimmer har i mere end et årti set med både danske og internationale briller på virksomheders muligheder med de digitale virkeligheder og maler et billede af potentialet. Han giver sit bud på, hvilke tog, det kan betale sig at springe på - men også hvor det nok er mere tvivlsomt, hvad udbyttet vil være.

IoT - tingenes internet og din forretning v/ Jimmi Friborg

Der er allerede langt flere dimser end mennesker, der snakker sammen. Og bag kulisserne, på produktioner og i logistiklaget, er man med IoT - Internet og Things - meget længere foran end i hjemmene. Endelig et felt, hvor man som virksomhed kan være foran forbrugerbølgen af teknologiudnyttelse! Hvis man da har indløst billet til data-toget... Innovation Labs egen IoT-ekspert, Jimmi Friborg, giver overblikket over virksomheders muligheder med IoT lige nu og indenfor de næste par år.

Pretend before you spend - Om pretotyping i praksis v/ Michael Keissner

Michael Keissner, partner i Innovationsbureuaet Hatch & Bloom, vil dele ud af sine erfaringer med at arbejde med pretotypeudvikling som en central del af en innovationsproces. Få inspiration til, hvordan du kan bruge pretotypes til både at afklare, om du har identificeret det rigtige problem, og om du har udviklet den rigtige løsning. Det handler om designtænkning, om at inddrage kunderne og om at skabe værdi gennem hele udviklingsprocessen bl.a. ved at fejle hurtigt. I forbindelse med oplægget vil Hatch & Bloom også demonstrere, hvordan og hvor hurtigt man kan lave en pretotype, som kan anvendes til test og til at få input fra sine kunder.

På tur i det digitale mindset - Ny verden, nye vilkår, ny naturlighed v/ Mads Thimmer

Alle har erkendt det digitale potentiale, men som noget nyt er virksomheder også begyndt at erkende omkostningerne ved ikke at efterleve erkendelsen. Disruption og overflødiggørelse er ord, der er rykket ind på bestyrelsesgange og managementkredse. Men hvad gør man konkret for at bevare sin relevans? Hvordan omstiller man sig - og til hvad? Mads Thimmer giver et portræt af den nye naturlighed og fortæller om de sikre ting, man kan gribe i for at gøre den mentale omstilling lettere - og få omsat potentialer og perspektiver til konkret virkelighed, en ny naturlighed i sin organisation.

Den digitale revolution v/ Jan Damsgaard

Den digitale revolution bliver mindst lige så gennemgribende som den industrielle og trækker allerede sine synlige spor. Aviserne kæmper, bankerne er truede, og vi ser meget mindre TV. Forandringen kan mærkes overalt, men alligevel tøver mange danske erhvervsledere med for alvor at tage konsekvensen af digitaliseringen. I dette foredrag beskrives fire megatrends der vil forandre erhvervslivet i de kommende år.


OM OPLÆGSHOLDERNE


Lasse Høgfeldt: Lasse er Head of Communications ved Jyske Bank. Han har vundet en lang række priser for sit arbejde med kommunikation og marketing. Derudover har han mange års erfaring som foredragsholder, blandt andet om digitalisering, New Media, Content Marketing og sociale medier.

Ken Villum Klausen: Ken er CEO for og grundlægger af Lunar Way, som er et digitalt banksystem baseret på mobilteknologi. Ken har således relevant erfaring med innovative it-løsninger, som er nødvendige i en tid præget af disruptive teknologier.

Mads Thimmer: Mads har i mere end en generation arbejdet strategisk med den nye digitale verdens vilkår og skabt værdiskabende veje for store som små organisationer i ind- og udland. Fra den britiske regering, Samsung og Google til hjemlige ministerier, små- og mellemstore virksomheder og startups. Mads er manden bag Innovation Labs organiske struktur som et konglomerat af mikrovirksomheder og en stor fortaler for at sætte sin kultur højere end sin struktur. Mads har som førende ekspert i digitale forretningsmodeller optrådt i medier som BBC, BusinessWeek og Engadget foruden de fleste hjemlige fra DR til Jyske Vestkysten.

Jimmi Friborg: Jimmi er ansvarlig for at holde Innovation Labs DemoLab forsynet med de nyeste prototyper og teknologieksempler fra hele verden. Jimmi har en B.Sc. i Creative Computing fra Edinburgh University og en PBA i Innovation & Entrepreneurship og arbejder i krydsfeltet mellem den allertidligste teknologiintroduktion og en konkret anvendelse i eksisterende og opstartende virksomheder.

Michael Keissner: Michael er adm. direktør og partner ved Hatch & Bloom, der er et innovationsbureau, der hjælper virksomheder med at finde på innovative idéer og løsninger, der forbedrer deres forretning.

Jan Damsgaard: Jan Damsgaard er professor og institutleder på institut for IT-ledelse på CBS samt Digital Vismand udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Jan er aktuel med bogen ”Den digitale omstilling – ni radikale udfordringer som erhvervslivet skal overleve”.


DEMO LAB


Innovation Lab vil under registreringen og i pausen deltage med et demolab. Innovation Lab har de seneste 15 år hjembragt teknologier fra hele verden, der giver en hands-on fornemmelse for det nyeste og det næste.

Brancher bliver konstant forandret af ny teknologi, der for mange kommer helt uventet - et besøg i Demo Lab giver en fornemmelse for, hvor den teknologiske disruption kommer fra – altså: hvad påvirker netop din branche de næste år.

Demo Lab indeholder de nyeste teknologier og alt fra de største teknologiproducenter i verden til de helt små opfindere rundt omkring.

Så kom og hør om ”Augmented Reality”, ”Virtual Reality”, ”Quantified self”, ”Wearables”, ”Droner”, ”3D print”, ”Smart Home”, ”Internet of things” og meget meget mere.

Demolabbet tager dig på rundtur i udviklingens overhalingsspor og byder på indsigtsfulde fortællinger og hands-on-udforskning og afprøvning af fremtidens teknologier.

  

Vi tager forbehold for ændringer.

   

              

 Tid og sted

Dato:  27. oktober 2016
Tid:  11:30 - 17:30
Sted:  Kedelhuset
Papirfabrikken 72
8600 Silkeborg
Kontakt navn:  Berit Borup Brendborg
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  25. oktober 2016

Se alle Infinit arrangementer


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet