Gå-hjem-møde om brug af personas i det offentlige


Center for Personaforskning og -Anvendelse inviterer virksomheder med interesse i persona-metoden til en eftermiddag med inspirationsoplæg, debat og erfaringsdeling.

Program

14-14.30: Søren Neergaard Olsen, Teamleder i brugervenlighed, Erhvervsstyrelsen

Søren har i Erhvervsstyrelsen arbejdet med personas til udviklingen af virk.dk, Danmarks største erhvervsportal. Søren vil fortælle om udfordringerne ved at vedligeholde og opdatere personas i en kompleks organisation, der er under forandring. For eksempel brugsscenarier der ændrer sig over tid i forhold til mobile platforme, sociale medier osv. Endvidere vil Søren komme ind på, hvilke udfordringer, der opstår, når flere afdelinger i samme organisation arbejder med forskellige personaer. Et af de fremtidige projekter på tegnebrættet er at samle alle personaer i ét 'persona-katalog', der kan dække alle de forretningsområder, Erhvervsstyrelsen arbejder med.

14.30–14.45: Spørgsmål og diskussion

14.45 -15.00: Pause

15.00 15.30: Jannik Mulvad, IT konsulent og Ideudvikler, Århus Bibliotek - Dokk1

Jannik har været projektleder på at indføre personas på Århus bibliotek. De arbejder med en meget praktisk tilgang til metoden, hvor persona bliver brugt til at handle, skabe dialog og høste værdifulde indsigter om brugerne. Senest er personas blevet brugt i udviklingen af Dokk1 - Århus' nye hovedbibliotek og borgerservice, til at lave brugerrejser ind i en ikke eksisterende bygning og fremtid. Jannik vil give en fortælling fra det virkelige liv om rejsen fra et gammelt bibliotek, til måske verdens bedste bibliotek, Dokk1, og hvordan personas er blevet brugt flittigt til at gøre det tunge arbejde lidt sjovere.

15.30 – 15.45 Spørgsmål og diskussion

15.45 – 16.00 Afrunding og farvel

 Tid og sted

Dato:  23. januar 2015
Sted:  IT Universitetet i København
Rued Langgaardsvej 7, lokale 2A54
2300 København S
Kontakt navn:  TILMELD DIG HOS: Line Mulvad, ITU
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  19. januar 2015

Se alle Infinit arrangementer


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet