Kend din fødevare - seminar om fødevarer, sporbarhed og nye services


Foodtag-projektet, som er gennemført i samarbejde Service Platform, har udviklet et nyt koncept for, hvordan sporings- og mobilteknologi kan bruges til helt nye services i fødevareerhvervet. Med en nyudviklet app kan forbrugerne få en lang række informationer om et konkret produkt. Både oplysninger om produktionstid og -sted, hvordan og af hvem det er forarbejdet, men også råd til håndtering, opskrifter, specifikke oplysninger til allergikere og meget mere.

Ved at samle alle led i værdikæden 'fra jord til bord' bliver Foodtag også platform for videndeling, samarbejde og nye services fødevarevirksomhederne imellem.

På seminaret fortæller parterne bag Foodtag-projektet om de konkrete erfaringer og resultater af deres samarbejde.

Seminaret henvender sig til:

  • Virksomheder inden for fødevaresektoren og andre, der er interesserede i udvikling af nye værdiskabende services
  • It-virksomheder der leverer sporingsløsninger til landbruget og andre erhverv
  • Viden-/forskningsinstitutioner og rådgivere der på forskellig måde arbejder med teknologi og forretningsudvikling inden for sporbarhed.

> Tilmelding skal ske gennem siden her senest den 26. juni kl. 12.00

> Download program i pdf



Program

09.00-09.15   Velkomst og dagens program
v/Jacob Rolf Jensen, netværkskonsulent Service Platform.

09.15-10.15   Foodtag-projektet
v/Hardy Jensen, direktør for Nordjysk fødevarenetværk og Thorkild Nielsen, lektor ved Aalborg Universitet.
Med udgangspunkt i Foodtag-projektet fortæller Hardy Hansen om både teknologien og nye services, og hvordan man kommer i mål med et udviklingsprojekt med mange partnere.
Både appen og de nye services er blevet udviklet med øje for slutbrugerne og deres behov. Thorkild Nielsen giver et indblik i, hvordan der er arbejdet med brugerinddragelse og -test.
Oplægsholderne runder af med deres bud på perspektiverne for Foodtag, sporbarhed, nye services og forretningsmuligheder.

10.15-10.40   Diskussion – erfaringsudveksling mellem deltagere

10.40-11.00   Pause + netværk

11.00-11.40   Set fra virksomhedernes perspektiv
v/ Salgschef Mogens Poulsen, Thise Mejeri
Thise Mejeri har deltaget i projektet og fortæller om deres udbytte af projektet, og hvordan Foodtag kan skabe værdi for dem og deres kunder.

11.40-12.10   Sporingsteknologier er mange ting
v/ Salgschef Henrik Bunkenborg, Lyngsø Systems
Lyngsø Systems har udviklet Foodtag appen og den bagvedliggende teknologi. Henrik Bunkenborg giver overblik over sporingsteknologierne, og hvordan de kan indgå i virksomhedernes strategi for nye, bedre og mere effektive services, både b2b og b2c.

12.10-12.30   Afsluttende diskussion mellem oplægsholdere og deltagere

12.30   Tak for i dag

Tid og sted

Dato:  28. juni 2013
Tid:  09.00-12.30
Sted:  Utzon Center
Slotspladsen 4
9000 Aalborg
Lokale: Det Obelske Auditorium
Pris:  Det er gratis at deltage. Der opkræves dog et no-show gebyr på 500 kr. ved udeblivelse eller for sent afbud. Evt. afbud bedes sendt til info@serviceplatform.dk senest 27. juni kl. 12:00.
Kontakt navn:  Jacob Rolf Jensen Netværkskonsulent Service Platform 2338 2053 jacob.r.jensen@alexandra.dk Thomas Krogh Hansen Innovationskonsulent Agrotech 3092 1779 tkh@agrotech.dk
Tilmeldingsfrist:  26. juni 2013

Se alle Infinit arrangementer


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet