Fremtidens nye RFID-løsninger 

- KOMMERCIALISERINGSCAMP

 

Aalborg Universitet åbner nu dørene for en tværfaglig KommercialiseringsCamp, hvor vi sætter fokus på "Fremtidens nye RFID løsninger". Det foregår fredag den 1. juni kl. 8.30-16.00 på Aalborg Universitet, NOVI, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst.


Vi har inviteret idérige studerende, erfarne erhvervsfolk og dybdegående forskere med specifik interesse i feltet. Kom og få indblik i fremtidens mulige RFID applikationer og nye forretningsmodeller og vær med til selv at sætte dagsordenen for den tværfaglige diskussion.


Til trods for at Radio-Frequency IDentification (RFID) er en +30 år gammel teknologi, så er den kommercielle brug stadig hovedsageligt begrænset til anvendelse som identifikationsmiddel i supply chain applikationer. Men netop nu er der stor fokus på anvendelsen af RFID som sensorer, så de kan transmittere meget mere end bare ID. RFID kan også sende informationer om temperatur, om den er i bevægelse, om hvilken retning den peger, og hvordan luftfugtigheden er omkring.


Derfor kan RFID teknologi med fordel anvendes i stort set alle brancher og i en række vidt forskellige applikationer, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen.


Det giver et væld af nye forretningsmuligheder, og RFID spås at få en stor indflydelse på, hvordan vi lever og arbejder. Det virkelige potentiale for RFID er derfor i kombinationen af det unikke ID, og hvad der skal opsamles af yderligere information i kommunikationen med taggen.

 

Titel

Fremtidens nye RFID løsninger: - alt kan tagges, men hvor giver det kommercielt værdi?

 

Hvad er?

En KommercialiseringsCamp er en styret proces, hvor der er fokus på idégenerering inden for et specifikt område. Der arbejdes med kreativitet og innovation på nye måder, og Campen er kendetegnet ved et meget højt energiniveau, bl.a. stimuleret gennem 3D cases og energizers (aktive øvelser). Den meget styrede proces gør, at der er højt fokus, god motivation og uhæmmet vidensanvendelse. Der udsendes derfor ikke en dagsorden forud for Campen. Processen bliver styret af 2 proceskonsulenter, der anvender Den Kreative Platform (www.uva.aau.dk). OBS. Mobiltelefoner og ure er ikke tilladte under dagens forløb.

 

Deltagere

En detaljeret deltagerliste med kontaktoplysninger bliver udleveret på dagen, men deltagerne vil omfatte:
• Virksomheder med fokus på anvendelse og udvikling af RFID løsninger
• Forskere og studerende fra udvalgte institutter: Byggeri & Anlæg, Elektroniske Systemer, Arkitektur og Design, Produktion, Datalogi, Medialogi og Sundhedsteknologi

 

Forberedelse

Der er ingen forberedelse til denne workshop. Alt vil blive udleveret og forklaret, som processen skrider frem. Det er en workshop med et højt energiniveau, så kom motiveret og udhvilet.

 

Undervisere

Ekstern Lektor Jesper Thinnesen
AAU Matchmakingkonsulent Jacob D. Knudsen
AAU forsker ved Institut for Elektroniske Systemer, Rasmus Krigslund

 

>> Download invitation

   

Tilmelding foregår på følgende link:


http://www.adm.aau.dk/fak-tekn/kalender/tilmeld.php3?id=480

 

eller ved at sende en mail til Jacob D. Knudsen på jdk@adm.aau.dk

 

Tid og sted

Dato:  1. juni 2012
Tid:  8.30-16.00
Sted:  Aalborg Universitet, NOVI, Niels Jernes Vej 14, lokale 4-107, 9220 Aalborg ?~st
Pris:  Deltagelse er gratis og fuld forplejning er inkluderet. Bemærk at der er en begrænsning på 40 deltagere. Deadline for tilmelding er d. 25. maj og skal ske til jdk@adm.aau.dk. Hvis du har tilmeldt dig og fortryder, så giv besked hurtigst muligt til jdk@adm.aau.dk, så en anden kan få din plads. Der vil være et No-Show gebyr på 500 DKK.
Kontakt navn:  Jacob D. Knudsen
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  25. maj 2012

 

 

Accelerer din forretningsudvikling med strategiske alliancer og EU-støtte

10. november 2016 Seminar om Internet of Things og it-innovation i Horizon2020


Fremtidens digitale virksomhed

9. maj 2018 Perspektiver og erfaringer fra et Industriens Fond projekt


Skab forretning med Industri 4.0 (Herning)

29. maj 2018 Prøv kræfter med Industri 4.0 i samarbejde med andre virksomheder og videnspersoner.


Industry 4.0 Brokerage Event

4. april 2017
InfinIT and DTU’s IoT Center invite companies working in the areas of I4.0 and IIoT to present their unmet needs and challenges.


Tidskritisk indlejret software og udviklingsværktøjer

24. maj 2018 Vi afholder workshop om indlejret tidskritisk software og seminar om softwareudviklingsværktøjer.


Hackathon: The Things Network - build your own Internet of Things

1. juni 2017 This hackathon will give you hands-on experience with LoRaWan and the The Things Network - learn how to build and test gateways and sensor nodes


InnoDrone Conference: Industrial application of drones at international level

13. september 2018
The conference gathers drone developers and companies, researchers and industry players from all over the country.


Konkrete råd om it-sikkerhed og privacy

20. april 2017
Få konkrete råd om, hvordan du sikrer dine og andres data netop nu og holder dig opdateret i fremtiden.


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

23. maj 2017
På konferencen sætter vi fokus på de muligheder og udfordringer, du skal kunne håndtere, når internettet bevæger sig ind i den næste tidsalder.


Ny persondataforordning træder i kraft i 2018

2. marts 2017 Den nye persondataforordning fra EU kan have store konsekvenser for virksomheder, der håndterer data, som kan spores tilbage til en specifik person.


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet