Usability og Interaktionsdesign


Formiddag (10.30-11.10)


Indførelse og integrering af Usability-arbejde i en it-virksomhed (DK)

Oplægsholder: Jan Stage, Aalborg Universitet

Mange IT-virksomheder har en stærk motivation for at forbedre deres systemers usability. Men de mangler kompetence i virksomheden og har heller ikke mulighed for hyre eksperter til at løse opgaven for dem. Derfor tager de ikke udfordringen op. Dette oplæg præsenterer Barfodsevaluator-strategien, hvor usability-arbejde integreres i en it-virksomhed gennem at opkvalificere designere og udviklere i virksomheden til at varetage usability-arbejde som en del af software-udviklingen.

Erfaringer med usability-opkvalificering i TC Electronic (DK)

Oplægsholder: Jesper Lumbye Andersen, TC Electronic

Dette oplæg beskriver, hvordan TC Electronic gennem brug af Barfodsevaluator-strategien har indført og indlejret usability-arbejde i deres udviklingsproces. Det beskrives, hvordan opkvalificeringen foregik og hvilke effekter, det indtil nu har haft på produkternes usability.

 


Eftermiddag (13.00-13.40)


Agil produktmodellering (DK)

Oplægsholder: Morten Wagner, DELTA

Design og designvalg påvirker teknologier og de produkter, vi omgiver os med i al almindelighed – og brugeroplevelsen i særdeleshed. DELTA arbejder med flere måder, hvorpå vi kan optimere og teste produkter og teknologier, så de møder brugerne bedst muligt - og i løbet af præsentationen beskriver Morten sin egen "flueteori".

Shhh - støjbegrænsning i storrumskontorer gennem datavisualisering (DK)

Oplægsholder: Morten G Jensen, DELTA

Kan man få folk i et storrumskontor til at tale lavere blot ved at vise dem, hvor højt de taler? Det var præmissen for et forsøg udført gennem et InfinIT projekt hos DELTA og Aalborg Universitet i samarbejde med Jabra og SoundEar. Gennem en iterativ sketching proces blev der udviklet en simpel datavisualisering, der illustrerede støjniveauet målt med støjmålere flere forskellige steder og vist på en plantegning over det pågældende område. Hør om udfordringerne ved at ændre folks adfærd og daglige diskurs, mens man balancerer på kanten af personlig overvågning.

Debat

Læs mere:

> SummIT 2015 forside
> Program
> Keynote speakere
> Udstillinger
> Find vej
> Kontakt
> Billeder fra dagen

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet