SummIT 2018 - Digitalisering: Fra forskning og udvikling til innovation og vækst


Deltag gratis på en dag, hvor du får hands-on viden om forretningsmulighederne i big data, IoT, kunstig intelligens og cyber security.


 

På årets SummIT på Centralværkstedet i Aarhus får du viden om, hvilke teknologier der er på fremmarch, og hvordan I bedst udnytter dem i jeres virksomhed.

Dagen byder også på temasessioner, hvor vores eksperter demonstrerer, hvordan du kan bruge teknologierne. Deltag i diskussionen om, hvilke trends der vil skabe nye potentialer for dansk erhvervsliv i de kommende år.

Hvad får du ud af at deltage?

  • Viden om ny teknologi
  • Indsigt i hvordan nye teknologier gøres operationaliserbare
  • Indsigt i den nyeste forskning
  • Erfaring fra virksomheder
  • Inspiration og konkret viden til ny forretningsudvikling
  • Viden om fremtidens teknologi- og forretningsudvikling

Program

9.30  Ankomst, registrering og morgenmad

10.00 

Velkomst
v. Kim Guldstrand Larsen, netværksleder InfinIT
og moderator Lærke Ullerup

10.10 Key Note Jacob Risgaard, CoolShop
 

Siden 1996 har Jacob beskæftiget sig med e-handel. Han er medejer af Coolshop (nordens førende department-store på nettet), Streetman, CoolRunner og 8 andre selskaber. Han var desuden bestyrelsesmedlem og aktionær i SmartGuy/Stylepit under børsnoteringen. I foredraget fortæller Jacob om det at skabe succes ved at tænke ud af boksen og om at skabe et internationalt brand for få midler. Han var first mover mht., at man kunne prøve computerspil i webshoppen, inden man køber.

11.00 Pause

11.15

Erfaringer og muligheder med Big Data med eksempler fra samfundsmæssige data, fødevareforsyningskæden og uddannelsesdata 
v. Ole Lehrmann Madsen, direktør Alexandra Instituttet,
formand for DABAI

DAnish Center for Big Data Analytics driven Innovation - DABAI er et partnerskab mellem virksomheder, offentlige institutioner og videninstitutioner, som har til formål at udvikle nye metoder, teknikker og tools til big data analytics, der kan genanvendes på tværs af domæner. Oplægget vil kort præsentere DABAI og komme med eksempler på cases gennemført inden for de 3 domæner:  societal data, food supply chain data og educational data. Partnerne bag DABAI planlægger en ny fase hvor nye virksomheder har mulighed for at deltage. Se mere på dabai.dk

11.30

Erfaringer og muligheder med Big Data med eksempler fra energisektor, transportsystemer og vandforsyning 
v. Kim Guldstrand Larsen, Professor ved CISS – Aalborg Universitet og leder af DiCyPS

DiCyPS:  Data-Intensive Cyber-Physical Systems er et Innovationscenter, som har til formål at udvikle nye, generiske metoder til til digital og datadreven overvågning og styring af komplekse fysiske systemer for herigennem at skabe smartere og mere brugervenlige løsninger for samfundet og den enkelte. DiCyPS bygger på et tæt samarbejde mellem forskere fra datalogi, energiteknik og transport samt en række virksomheds- og udlandske forskningspartnere. Der vil blive givet eksempler på aktiviteter og resultater inden for energisektorenr, transportsystemer og vandforsyning. Se mere på dicyps.dk

11.45

Virtual reality revolutionen er lige om hjørnet
v. Jesper Mosegaard, Director of Products

Luxion har med KeyShot over de sidste 10 år revolutioneret den måde, designere arbejder visuelt med deres produkter i 3D. Luxion tog afsæt i nye teknologiske muligheder inden for computergrafik. Lige nu er Luxion i gang med at udvikle KeyVR, som vil gøre det muligt for designere at opleve deres produkter, før de findes - denne gang bygger vi på de nye teknologier inden for virtual reality.

12.00

Hvordan har forskning og implementering af ny it-teknologi skabt værdi på hospitaler?
v. Mikkel Harbo, Director, Business Development & Product Management, Systematic

Mere end 35 hospitaler i Danmark, Finland, Norge, Skotland og Australien har digitaliseret deres interne servicefunktioner med løsninger innoveret af Aarhus Universitet og Systematic. Løsningerne har givet slutbrugerne et værdimæssigt og teknologisk kvantespring fremad, og i dag bruger bioanalytikere, rengøringsmedarbejdere, portører og andre højmobile medarbejdere smartphones, IoT-teknologi, indendørs lokaliseringsteknologi og kunstig intelligens i forbindelse med serviceringen af deres kliniske kolleger og patienterne.

12.15

Opsamling på formiddagen og introduktion til eftermiddagens spor

12.30

Frokost

13.30

Parallelle spor – hands on på tre forskellige teknologier
- inkl. kaffe og kage

Spor 1 - Software som middel til at styrke konkurrenceevnen

Spor 2 - Forstå potentialet og hypen omkring AI

Spor 3 - Er medarbejderne den største trussel mod sikkerheden? Få bedre sikkerhed i praksis

15.30

Paneldebat v. moderator: Lærke Ullerup

Paneldebatdeltagere:
- Mikkel Harbo, Systematic
- Klaus Schroeder, design-people
- Andreas Berre Eriksen, Ambolt
- Stephen Alstrup, Københavns Universitet

16.15

Afrunding og InfinIT 2019

16.30

Let tapas og netværk

17.30

Farvel og glædelig jul

 Tid og sted

Dato:  12. december 2018
Tid:  kl. 09.30-17.30
Sted:  Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C
Pris:  Det er gratis at deltage
Kontakt navn:  Laura Møller
Kontakt e-mail
Tilmeldingsfrist:  10. december 2018


Se alle Infinit arrangementer

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet