Big Data & Business Intelligence

 

InfinITs fokusområde Big Data og Business Intelligence har primært fokus på forskning og teknologier inden for Big Data, men gruppen kigger også på anvendelse af Big Data-teknologier. Målet er at skabe forståelse for teknologier og muligheder med Big Data, så danske virksomheder kan blive mere datadrevne og opnå større dataforståelse.

Big Data er ikke længere et fænomen. Teknologien er her allerede og bliver brugt til i alt fra trafikplanlægning, individualisering af markedsføring til optimering af processer. Datamængden stiger fordi flere og flere ting bliver koblet på nettet. Det er data fra computere, telefoner, infrastrukturen i byer, GPS-data eller bygninger, der er udstyret med sensorer. Tal fra OECD viser, at eksisterende virksomheder kan øge indtjeningen med 5-6 pct. ved at hoppe med på datarevolutionen. Men mulighederne for at bearbejde data på nye måder skaber også helt nye virksomheder. Data går hen og bliver selve handelsvaren.

Det kan vende op og ned på erhvervslivet. Derfor er en af gruppens vigtigste opgaver også at afdække, hvilke teknologier og datamængder virksomhederne kan arbejde med, så man kan lave forretningsmodeller af data.

Tilmeld dig fokusgruppen for Big Data and Business Intelligence

 

Fokusområdets formål er at samle centrale aktører, som ser en interesse i området. Det skal både være mødested for forskere, teknikere og virksomheder, der arbejder med at skabe værdi ud af store datamængder. Det kan være inden for dataopsamling, datalagring, dataanalyse eller dataanvendelse.

Big Data skaber anvendelsesmuligheder inden for en lang række områder. Det spænder lige fra GPS-data til trafikplanlægning, sensorer inden for energiområdet til RFID, der er en lille kombineret antenne og chip, man kan printe ud til mindre end en krone.

Målgruppe
Fokusområdet henvender sig til alle virksomheder og organisationer samt forskere, der arbejder eller interesserer sig for potentialet med Big Data og de fordele og udfordringer, der er ved at anvende teknologierne. Fokusgruppen giver både mulighed for at skabe kontakt til førende forskere og virksomheder, der arbejder med Big Data.

Kommende arrangementer

Kontakt

Faglig koordinator
Professor Stephen Alstrup
Datalogisk Institut
Københavns Universitet
E-mail

Faglig koordinator
Professor Torben Bach Pedersen
Institut for Datalogi
Aalborg Universitet
Tlf. 99 40 99 75
E-mail

 

 

Facilitator
Lea Schick
Alexandra Instituttet
Tlf. 27 26 54 79
E-mail

 

 

 

Øvrige tilknyttede fagpersoner


Christian Thomsen,  AAU

Heidi Philipsen, Knowledge Lab
(i samarbejde med Yngve Gregoriussen,  Knowledge Lab)

Birgit Nøhr, Brains Business
Martin Møller, Alexandra Instituttet
Morten Wagner, IdemoLab, DELTA

 

ml

Klik her for at blive medlem af fokusgruppens LinkedIn-gruppe

 

 

Fokusgruppen drives i samarbejde med

 

 

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet