Sporings- og positioneringstjenester

 

Udviklingen af de teknologiske muligheder for sporings- og positioneringstjenester har efterhånden nået et niveau, hvor teknologien kan integreres i konkrete produkter i landets virksomheder. Forskellige services er blevet afprøvet, og der er opbygget en empirisk funderet viden om, hvordan sådanne services kan udvikles og anvendes.

Det er fokusgruppens formål at samle centrale aktører som ser en interesse i området for sporings- og positioneringstjenester primært indendørs. Dette med henblik på vidensdeling, matchmaking og opstart af samarbejdsprojekter mellem vidensinstitutioner og virksomheder.

Tilmeld dig fokusgruppen
for sporings- og positionerings-tjenester


Fokusområdets aktiviteter vil være centreret omkring tre årlige møder med følgende indhold:

  • Udvalgte firmaer/forskere præsenterer deres arbejde med sporings- og positioneringstjenester med henblik på videndeling i gruppen.
  • Faciliteret dialog om muligheder for og udfordringer i forbindelse med forsknings- og innovationsprojekter på interessegruppens område.
  • Idegenerering med henblik på udvikling af projektidéer
  • Opfølgende møder med nogle af deltagerne med henblik på etablering af projekter.

Virksomheder, forskere og beslutningstagere, der har interesse i området, kan deltage.

Kommende arrangementer

 

KontaktFaglig koordinator
Tejs Scharling
Alexandra Instituttet
Tlf. 40 22 82 12
E-mail

 

 

Cases

Arbejdet i interessegruppen har ført til miniprojektet "Adaptive Location Aware Gaming".

> Læs artiklen "Indendørs positionering på egne ben" om miniprojektet her.

Klik her for at læse artiklen "Interessegruppe skaber kontakt til kinesiske virksomheder

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet