Indendørs positionering på egne ben

Virksomheden GamesOnTrack A/S i Holstebro er kendt for sine avancerede styresystemer til modeltogbaner. Men nu har et miniprojekt under InfinIT vist, at virksomhedens teknologi også med succes kan anvendes i det frie rum, hvor køretøjer og andre objekter ikke nødvendigvis følger en forudbestemt bane.

Direktør for GamesOnTrack A/S Niels Bo Theilgaard”Vi gik med et ønske om at få afprøvet vores teknologier til indendørs positionering i nye sammenhænge, så vi henvendte os til IT-Universitetet i København for at høre om mulighederne for samarbejde. Her fortalte prorektor Jørgen Staunstrup om en to-tre aktiviteter, de var i gang med på området, og at de var meget interesserede i muligheden for at lave nogle løsninger til indendørs positionering, der var billigere end de eksisterende. Udendørs har vi jo den velfungerende GPS-teknologi, men den kan ikke anvendes indendørs,” fortæller direktør og grundlægger af GamesOnTrack A/S, Niels Bo Theilgaard og fortsætter:

”På den måde var der jo interesse fra begge parter, og det førte til miniprojektet ”Adaptive location aware gaming”, hvor også Alexandra Instituttet og virksomheden Copenhagen Game Collective deltog.”

Teknologi i nye anvendelser

 Fokus for projektet var at afprøve, om GamesOnTrack A/S’ meget præcise positioneringsteknologi kunne anvendes til at tracke bevægelige enheder i det frie rum, og det lykkedes til fulde. ”Vi er en lille virksomhed, så forsøg som dette har vi ikke kræfter til at udføre i dagligdagen. Her fik vi afprøvet vores teknologi i en ny sammenhæng og fik udviklet en konkret løsning – et spil, der er en konkurrence mellem to køretøjer – og derigennem set, at teknologien rent faktisk godt kan bruges til spil med fysiske komponenter i det frie rum,” forklarer Niels Bo Theilgaard tilfreds.

Som sidegevinst er virksomheden også kommet med i et andet større projekt i samarbejde med IT-Universitetet, nemlig forskningsprojektet Genie, der også har deltagelse af kinesiske partnere. ”I Genie-projektet arbejder vi sammen med nogle softwareudviklere, der udvikler nye interfaces til vores produkter. Det gør vores teknologier og produkter relevante for andre applikationer, og det betyder, at vi muligvis med tiden vil kunne brede vores produkter ud til flere brugere, f.eks. brugere der ikke nødvendigvis arbejder med de skinnebårne systemer, vi selv anvender,” fortæller han.

Udbygning af netværk

Ud over deltagelsen i miniprojektet er GamesOnTrack A/S også aktivt medlem af InfinITs interessegruppe for Sporings- og Positioneringstjenester, hvor Niels Bo Theilgaard også har holdt oplæg. Interessegruppen er en god måde at udbygge sit professionelle netværk, fortæller han:

”Det gode ved sådanne arrangementer er, at deltagerne kommer fra mange forskellige områder – industrien, universiteterne, GTS-institutterne osv. Det kan ellers være svært at nå ud til så spredt en kreds – normalt besøger man jo kun et center eller en institution ad gangen og tager så videre til den næste og fortæller hele historien igen, men det slipper man for på den her måde. Her er det en bred skare, der hører om virksomheden, og de, der så er interesserede, tager kontakt til os efterfølgende. Og vi kan allerede nu mærke, at der er nogle, der har fået øje på os og det, vi laver, på den måde. Så på den måde er det meget givtigt!” afslutter han.

Kontakt

Faglig koordinator og facilitator
Rikke Koch
Alexandra Instituttet
Tlf.: +45 21 26 87 24
E-mail

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet