Interessegruppen for intelligente tekstiler

Pleje- og hospitalssektoren står over for en række nye udfordringer i kommende år, hvor der bliver flere plejekrævende ældre og samtidigt færre og færre unge til at arbejde i plejesektoren. Intelligente tekstiler kan være en af løsningerne – fx i form af tekstiler med sensorer, der kan måle en patients vitale funktioner så som puls, blodtryk og hjertefrekvens eller lignende produkter.

Interessegruppen for intelligente tekstiler samler danske og udenlandske forskere, virksomheder og brugere med det formål i fællesskab at udvikle intelligente tekstiler til brug i pleje- og hospitalssektoren. Interessegruppen er et forum for faglig sparring og erfaringsudveksling, hvor deltagerne kan få adgang til state-of-the-art viden om teknologier, produkter og udfordringer på området. Der er også mulighed for at finde samarbejdspartnere til konkrete samarbejdsprojekter.

Arbejdet vil foregå i tæt samarbejde med brugerne af tekstilerne samt med kommunerne, som på sigt skal være aftagere af teknologierne.

Erfagruppe

InfinIT har også oprettet en erfagruppe for intelligente tekstiler - læs mere her.

Hvem kan deltage?
Alle virksomheder, offentlige aktører og forskere, der arbejder med eller anvender intelligente tekstiler til brug i pleje- og hospitalssektoren vil kunne have interesse i at deltage i interessegruppen Intelligente Tekstiler.

Se videoer med nogle af vores produkter

> Se video med solcelle-hængekøjen:

Alternative energikilder er et hit i tiden, og derfor kiggede den irske tv-station RTÉ forbi vores solcelle-hængekøje på Science in the City.
Solcelle-energi er en af de alternative energikilder, som bliver anvendt mere og mere for at imødekomme det globale behov om at mindske CO2-udledning fra fossile brændstoffer.

I indslaget herunder bliver vores solcelle-hængekøje vist og omtalt, og fremtiden inden for solcelle-energi bliver debatteret.

http://www.rte.ie/news/player/2014/0625/20604831-tofu-chemical-could-make-solar-energy-dramatically-cheaper/

Du kan også læse om solcelle-hængekøjen i DR's artikel "Nye netværk skal skabe mere innovation" her.


 > Se video af 'klimakjolen', der er udviklet i et InfinIT-miniprojekt

Arrangementer:

Næste arrangement: Seminar: Wearable technology - udsat, ny dato annonceres snarest

 Tidligere arrangementer:

Kontakt

Faglig koordinator og facilitator
Rikke Koch
Alexandra Instituttet
Tlf.: +45 21 26 87 24
E-mail

 

Resultater

Læs om "Trylletrøjen"

Læs om InfinIT-miniprojektet Trylletrøjen, der er et interaktivt hjælpemiddel til træning af børn med halvsidig lammelse.

> Læs faktaark om Trylletrøjen her

Læs om "Solcelletasken"

InfinIT mini-projektet Klimakjolen har resulteret i yderligere samarbejder mellem de deltagende parter, det første resultat af det er Solcelletasken.

> Læs artikel "Tag solen med i tasken" om solcelletasken her.

> Læs partneren Forster Rohner AGs pressemeddelelse vedrørende projektet her.

(Bemærk i øvrigt at Alexandra Instituttets og CSI (det nuværende DELTA)s indsats i projektet er finansieret af Softwarekorridoren med støtte af EU Regionalfondsmidler under EBST)

Læs om "klimakjolen"

> Læs artikel "Miniprojekt præsenteret ved Bright Green Expo"

> Læs Softwarekorridorens blog om intelligente tekstiler

Case:

> Læs artikel "Interessegruppe bygger bro mellem ny teknologi og brugerne"

       
InfinIT er finansieret af en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Innovation og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CICT . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet