Interessegruppen for usability og interaktionsdesign

Når du skal designe din hjemmeside eller eksempelvis din mobilapplikation, kan det være svært at komme rigtigt i gang. Hvordan sikrer du, at usability er rigtig, og hvornår skal du inddrage brugerne? Hvordan skal du designe dit layout, så det bliver en brugersucces?

I interessegruppen for Usability og Interaktionsdesign ser vi nærmere på, hvordan du kommer godt fra start, og hvilke værktøjer, der kan hjælpe dig.

Hvem kan være med?
Alle med interesse for emnet kan deltage i interessegruppen.

Arrangementer:

Kommende arrangementer: Der er p.t. ingen arrangementer.

Tidligere arrangementer:

Kontakt

Faglig koordinator
Jan Stage
Aalborg Universitet
Tlf. 99 40 89 14
E-mail

 

Faglig koordinator
Liselott Stenfeldt
Alexandra Instituttet
Tlf. 61 70 95 06
E-mail

 

Facilitator
Trine Plambech

Alexandra Instituttet
Tlf. 30 23 66 22
E-mail

 

Tilmeld dig interessegruppen for Usabililty og interaktionsdesign

 

Ny rapport

> Virksomheders brug af personas

Rapporten undersøger, hvorledes personas i dag etableres, kommunikeres, anvendes og vedligeholdes i forskellige typer af virksomheder, og den etablerer et opdateret sæt af anbefalinger for deres anvendelse. Fokus er på, hvordan personas udvikles og vedligeholdes, om og hvordan de bruges, og hvad de bruges til. Rapporten er udført af Lene Nielsen, lektor IT Universitetet, København (ITU) og forskningsassistent Kira Storgaard Nielsen, ITU, og projektet er finansieret af InfinIT.

 

Cases

Arbejdet i interessegruppen har ført til tre samarbejder mellem deltagende virksomheder og studerende fra Aalborg Universitets Produkt- og Designpsykologi-uddannelse. Læs artikler om to af samarbejderne her:

> Læs om Migatronic A/S's samarbejde med en praktikant (pdf)

> Læs om SKOV A/S' samarbejde med en studentergruppe

 

Forslag til yderligere læsning samt nyttige links:

 Steve Krug: Don't Make Me Think

 En bog om papirprototyper: www.paperprototyping.com/

En video fra brugervenlighedseksperten Jakob Nielsen om det at bruge prototyper i papir og pap til brugertest:

> Se videoen her

 Applikationer til at lave klikbare skitser af brugergrænseflader på både pc-software og diverse apparater med indlejret software.
http://www.axure.com/
http://www.foreui.com/

 
InfinIT er finansieret af en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Innovation og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CICT . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet