Når softwareudviklingen er underlagt regulativer

Den 19. januar blev der på mødet Coping with software regulatory rules sat fokus på udvikling af software til kritiske systemer, som er underlagt regulativer. Lige fra medicinsk udstyr til jernbanekontrolsystemer og indlejrede systemer til kontrol af væskegennemløb i rør.

Mødet var arrangeret i et samarbejde mellem InfinITs interessegruppe for Processer og IT samt Praqma, Delta og Tecpoint. Det blev afholdt som en non-conference, hvor flere deltagere holdt korte speed-talks, og hvor der var god tid til erfaringsudveksling og diskussion.

Til mødet blev der blandt andet talt om:

  • Hvordan overlever virksomheder uventet at blive kontaktet af internationale kontrollører, fordi et produkt, man udvikler, er blevet kategoriseret som medicinsk udstyr.
  • Problemstillingen omkring at etablere og vedligeholde sporbarhed mellem dokumentation og kode og brug af teknologien til continuous delivery.
  • Hvordan kan hændelser og overholdelse af regler beskrives og monitoreres i fremtiden ved hjælp af Dynamic Condition Response Graphs udviklet ved IT-Universitetet og Exformatics.

Kontakt

Faglig koordinator
Thomas Hildebrandt
IT-Universitetet
Tlf.: +45 72 18 52 79
E-mail

Facilitator
Jørgen Biegel
TEKKVA CONSULT
Tlf.: +45 96 35 45 65
E-mail

Morten Elvang-Gøransson
Tlf.: +45 51 36 95 53
E-mail

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet