INFINIT NYHEDSBREV JUNI 2010


Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Kære InfinIT-interessent.

Sommeren er over os, og dermed også tiden for anden udgave af InfinITs nyhedsbrev. Siden sidst har vi fået sat gang i en række nye interessegrupper, vi deltog på Bright Green-udstillingen i december med udstillingen The Energy Aware House, og resultatet af det første InfinIT-miniprojekt opnåede at blive fremvist i TV2s morgennyheder. Desuden videreføres aktiviteterne fra projektet i et større projekt med titlen Solar Cell Bag - mere information herom vil snart være at finde på vores hjemmeside.

Vi har på nuværende tidspunkt sat gang i 10 interessegrupper, og der sker en stor erfaringsudveksling og videnoverførsel deltagerne imellem. MEN – denne kritiske masse skal naturligvis udnyttes til endnu mere målrettet matchmaking og samarbejde. Hvorfor ikke udnytte muligheden for at deltage i et konkret samarbejdsprojekt mellem forskere og erhvervsliv i form af et InfinIT-miniprojekt? – Det eneste, din virksomhed skal bidrage med, er arbejdstimer. Fokus for et miniprojekt kan være mange ting – f.eks. produktoptimering og kvalitetsforbedring, implementering af nye teknologier, optimering af produktionsprocesser – eller udvikling af helt nye produkter.


En del af InfinITs aktiviteter fokuserer på at fremme og synliggøre tre områder, der har strategisk interesse for hele IT-området: Indlejrede Systemer, Mobile og Pervasive Systemer samt Fremtidens Internet.

Konference: Fremtidens Internet

Den 11. maj afholdt InfinIT konference med fokus på Fremtidens Internet.

65 deltagere fra både virksomheder, forskningsmiljøet og erhvervsfremmemiljøet mødte op på ITU til en dag, hvor Infinit satte emnet på dagsordnen for at introducere dette – formidle viden om emnet og for at igangsætte en kortlægning af, hvem der ved hvad, og hvem der kan hvad inden for emnet.

Læs reportagen om arrangementet her.InfinIT giver dig nu en enestående mulighed for at få et kig bag kulisserne hos en række virksomheder i Silicon Valley. I efteråret 2010 arrangerer vi en uges inspirationstur i samarbejde med en række andre danske IT-aktører. Du vil blive præsenteret for arrangørernes dybt eksklusive netværk og hele indersiden af verdens mest succesfulde teknologi- og innovationshotspot.

Mere information følger snarest.


9. juni 2010:
Temadag i interessegruppen Mobil og pervasive læring

11. juni 2010:
Temadag i interessegruppen Grøn IT, Low-Power og ECO-Design

22. juni 2010
Get F'IT - Finance IT Tuesday

 Vores kalender på www.infinit.dk opdateres løbende med nye arrangementer. Er du interesseret i arrangementer inden for et bestemt fagområde, kan du tilmelde dig den pågældende interessegruppe og derved få tilsendt invitationer til relevante arrangementer i gruppen.


Arbejdet i interessegrupperne har for alvor taget fart det sidste halve års tid, som du kan læse i artiklerne her i nyhedsbrevet. Har du lyst til at deltage i en af vores interessegrupper, er du velkommen til at kontakte os – se kontaktpersoner for hver enkelt interessegruppe på www.infinit.dk

På nuværende tidspunkt driver vi interessegrupper med følgende temaer:

Softwaretest
Mobil og pervasive læring
Grøn IT, Eco-Design og Low Power
Intelligente Bygninger
Intelligente Tekstiler
Sporings- og positioneringstjenester
Højniveau sprog til indlejrede systemer
Processer og IT
Usability og interaktionsdesign
Sikkerhedskritiske systemer

Sporings- og positioneringstjenester

-Interessegruppe skaber kontakt til kinesiske virksomheder

InfinIT giver danske virksomheder en unik mulighed for at samarbejde med højteknologiske kinesiske virksomheder. Det sker igennem forskningsprojektet Genie, der er et samarbejde mellem IT-Universitetet i København og Peking Universitet i Beijing.

De første to matchmaking-arrangementer er netop afholdt, og interessen for samarbejde er stor.

Læs hele artiklen her.


Processer og IT

- IT giver lettere arbejdsprocesser

27. april gik startskuddet til endnu en interessegruppe under InfinIT, da der blev afholdt temadag med emnet ”Fra analyse af arbejdsgange til procesorienterede it-løsninger” i interessegruppen Processer og IT.

Læs mere om arrangementet her.

Intelligente tekstiler

-Interessegruppe i arbejdstøjet

Interessegruppen Intelligente Tekstiler afholdt i april en spændende temadag, der havde fokus på at bringe produkter fra tegnebrættet til konkret udførelse.

Læs hele artiklen her.

Grøn IT, ECO-Design og Low Power 

- ”Business as usual er død”

Timeglasset er ved at rinde ud. Vi har alle sammen et ansvar for at nedbringe CO2-udledningen så kloden ikke visner. Derfor sætter vi netop nu fokus på grøn IT.

Læs hele historien her.

Usability og Interaktionsdesign

- Brugerne i fokus i nystartet interessegruppe

 

Emnet for en af de nyeste interessegrupper i InfinIT er usability og interaktionsdesign. At emnet er relevant blev tydeligt bevist ved kick-off workshoppen på Hotel Hvide Hus i Aalborg i marts, hvor 54 engagerede deltagere var mødt op.

Læs hele artiklen her.

BRUG INFINIT SOM SAMARBEJDSPARTNER I STORE OG SMÅ PROJEKTER

MØD VIRKSOMHEDER MED SAMME FORRETNINGSOMRÅDE SOM DIN OG HØR OM DERES UDFORDRINGER OG ERFARINGER

VÆR PÅ HØJDE MED DEN TEKNOLOGISKE UDVIKLING

MØD ANDRE VISIONÆRE, STRATEGISKE PLANLÆGGERE AF IT I NYE ANVENDELSER

FÅ NYTTIG INFORMATION OM MULIGHEDER FOR EU-SAMARBEJDE

Læs mere på www.infinit.dk


Nyhedsbrevet udkommer to gange årligt - Næste nummer kommer i november 2010. I mellemtiden vil du løbende kunne holde dig opdateret på www.infinit.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte os: InfinIT Aalborg: Tlf. 9940 7220/aalborg@infinit.dk eller InfinIT København: Tlf. 2126 8724/kbh@infinit.dk

Du kan også holde dig opdateret samt få kontakt til vores forskere og samarbejdspartnere ved at deltage i vores LinkedIn-gruppe.

Ønsker du ikke fremover at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.
Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet