INFINIT NYHEDSBREV JUNI 2012

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

 Nyhedsbrevet bringer dig denne gang indsigt i et nyt, europæisk klyngesamarbejde, en velbesøgt RFID-konference, en pris på 10.000 kr. og de tanker, styregruppen går og gør sig om Danmarks største udfordringer. Og naturligvis viser vi dig også, hvilke kommende InfinIT-arrangementer vi kan byde på.

Hvilke samfundsudfordringer peger InfinITs styregruppe på som de vigtigste frem mod 2020?

Vi forsætter vores temaserie om de samfundsudfordringer, Innovationsnetværket InfinIT ser som nogle af de væsentligste. Anledningen til dette er blandt andet Forsk2020, der er Styrelsen for Forsknings og Innovations prioriteringsgrundlag for den strategiske forskning herhjemme. InfinIT’s styregruppe giver i de kommende nyhedsbreve deres bud på, hvilke forskningsområder det er vigtigt for Danmark at satse på frem mod 2020. Denne gang er det lektor i it, innovation og læring, direktør for it-kompetencecentret Knowledge Lab på Syddansk Universitet og medlem af InfinIT’s styregruppe Niels Henrik Helms, der forholder sig til, hvordan man får flere fagligheder og rationaliteter til at spille sammen.

> Læs interviewet med ham her.
> Læs om vores nye temaserie her.

InfinIT deltager i nyt, europæisk klyngesamarbejde om stigende sikkerhedskrav

Kravene til indlejrede og pervasive systemer stiger – ikke mindst til de sikkerhedsmæssige aspekter. SafeConnect samler fire europæiske innovationsnetværk på området og giver danske virksomheder adgang til væsentlig indsigt og internationale samarbejdsmuligheder.

Den 26. juni i Aalborg er InfinIT vært for kick-off-seminaret til projektet SafeConnect. SafeConnect er et internationalt klyngesamarbejde, der over de næste to år skal sikre indsigt i et område, som efter al sandsynlighed vil vokse og bliver væsentligt for danske virksomheder fremover: sikkerhedskritiske indlejrede systemer.

> Læs mere om klyngesamarbejdet.

RFID-konference med stort branchespænd

InfinIT stod som medarrangør af RFID-konferencen, der afholdtes på IT-Universitetet den 22. maj. Her præsenterede en række virksomheder, forskere og eksperter deres bud på mulighederne i teknologien. P1-radioprogrammet Harddisken var med på dagen og interviewede flere af oplægsholderne, blandt andet innovationskonsulent i InfinIT Rikke Koch om MemoryBag, der også bygger på RFID-teknologien.

> Læs en reportage fra konferencen.

> Find slides fra konferencens forskellige oplæg på netværket RFID i Danmarks hjemmeside.
 

Embedded Award 2012 – ITOS belønner det mest originale studenterprojekt

 

ITOS-projektet, som InfinIT er kernepartner i – er sat i verden for at skabe viden og styrke kompetencer til radikal systemudvikling – altså metoder til udvikling af indlejrede teknologier. Med støtte fra Industriens Fond uddeler ITOS-projektet en pris på 10.000 kr. for den bedste og mest originale kandidatafhandling inden for embedded systemer.

> Læs mere om prisen.

GÅ-HJEM-MØDE: Udfordringer relateret til den eksplosive vækst i solcelle-anlæg

Den 25. Juni hos Energi Nord, Aalborg

Grib chancen for at blive opdateret omkring de kommercielle og tekniske udfordringer, som den eksplosive vækst i solcelle-anlæg, der tilsluttes el-nettet, giver.

> Læs mere om mødet og tilmeld dig her

SEMINAR: Softwaretest

Den 12. juni 2012 hosTEKKVA, Aalborg

> Find program og kontaktpersoner her

SEMINAR i interessegruppen Højniveausprog til Indlejrede Systemer

Den 19. september hos TEKKVA, Aalborg

> Mere info om dagen følger her

SEMINAR: Scrum og Kanban i samspil under softwareudvikling

Den 6. juni 2012 hos TEKKVA, Aalborg

> Find program og kontaktpersoner her

TEMADAG: Female interaction

Den 19. september hos KMD, Aarhus

Hvorfor er kvinder en vigtig målgruppe for dig? Hvordan adskiller kvindernes tilgang til teknologi sig fra mænds? Hvorfor er interaktionsdesign særlig vigtig for kvinder? Hvordan designer man til kvinder? Få svar på dette og meget mere på denne temadag.

> Find program og tilmelding her

KONFERENCE: RFID i Danmark 2012

Den 22. maj 2012 på ITU, Kbh.

En lang række virksomheder og forskere viste ved denne konference værdien ved brug af  RFID i tekstiler, betaling, bygninger, retail etc.

> Find slides og en reportage fra dagen her

 

SEMINAR: Højniveausprog til indlejrede systemer

Den 9. maj 2012 på NOVI, Aalborg

> Find program og kontaktpersoner her
 

KONFERENCE: PING PONG

Den 4. september på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, Kbh.

Uddannelsesministeriet sætter spot på højtuddannede og små og mellemstore virksomheders vækstpotentiale. Deltage i en anderledes event, hvor højtuddannede og virksomheder kan mødes og få input til, hvordan de kan være hinandens redningsplanke i en tid med lavkonjunkturer og høj akademikerarbejdsløshed.

> Find program og tilmelding her

 

Du kan løbende holde dig opdateret på www.infinit.dk samt deltage i vores LinkedIn-gruppe.

Ønsker du ikke fremover at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet