INFINIT NYHEDSBREV MAJ 2011

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Kære InfinIT-interessent.

Velkommen til fjerde udgave af InfinITs nyhedsbrev. I denne udgave fortæller vi blandt andet om vores store IT-konference SummIT 2011: IT som vækstmotor, som løber af stabelen i Aalborg den 18. maj. Desuden kan du læse en række nyheder fra vores interessegrupper. 


InfinIT inviterer til årets IT-konference: SummIT 2011: IT som vækstmotor

Vi håber, du har lyst til at deltage og sætte dit fingeraftryk på, hvordan IT skal anvendes som vækstmotor inden for:

> Energi

> Fødevarer

> Transport

> Fremstillingsvirksomheder

> Sundhed

Dagens oplægsholdere er Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker og direktør, Future Navigator; Steen Kramer Jensen, chefkonsulent, Energinet; Lars Hinrichsen, direktør, Danish Meat Research Institute; Michael Svane, branchedirektør, DI Transport; Ulla Astman Nielsen, Regionsrådsformand, Region Nordjylland; Lars R. Enevoldsen, director, Grundfos Management A/S samt Jukka Pertola, adm. direktør for Siemens Danmark A/S.

I løbet af dagen kører vi 5 spændende workshops med følgende temaer:

  1. Smart grids - intelligente løsninger i el-nettet
  2. Sporbarhed og information i fødevarer samt intelligente løsninger, der hindrer madspild
  3. Intelligente Transport Systemer (ITS), herunder person og godstransport
  4. Intelligente produkter, produktion og logistikløsninger
  5. Funktionel kommunikation i sundhedssektoren samt samordning og kontinuitet i behandlingsformer

Workshoppene vil udmunde i en række drejebøger med ideer og visionære projekter, som vi i Infinit kan prioritere og gå videre med. De bedste projekter vil få en tovholder, som inden for seks uger skal vurdere potentialet og samle en projektgruppe omkring sig, som kan føre de pågældende ideer ud i livet - læs mere om dette i særnummeret af vores nyhedsbrev, der vil blive udgivet i juni.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.


Seminar: Højniveau Sprog til Indlejrede Systemer
11. maj 2011

SummIT 2011: IT som vækstmotor
18. maj 2011

Seminar i interessegrupen Softwaretest
23. maj 2011

Vores kalender på www.infinit.dk opdateres løbende med nye arrangementer. Er du interesseret i arrangementer inden for et bestemt fagområde, kan du tilmelde dig den pågældende interessegruppe og derved få tilsendt invitationer til relevante arrangementer i gruppen.

Smart Grid & Intelligente Bygninger

- Interessegruppe fusionerer med nordjysk fokusnetværk

Interessegruppen Intelligente Bygninger fusionerer nu med det nordjyske fokusnetværk Smart Energy Grids under BrainsBusiness ICTNORCOM. Resultatet, der får navnet Smart Grid & Intelligente Bygninger, bliver et nationalt netværk med omkring 170 interessenter fra forskning og erhvervsliv.  

Læs hele historien her.

Intelligente tekstiler

- Den intelligente tråd

Facilitator for InfinIT-interessegruppen Intelligente Tekstiler, Rikke Koch fra Alexandra Instituttet, deltager den 11.-13. maj på Future Textiles-konferencen som ekspert på området.

Konferencen foregår i Herning, og Rikke Koch er en af 40 internationale eksperter, som Videncenter for Intelligente Tekstiler har inviteret til at deltage i deres ekspertpanel ved arrangementet.

Læs hele historien her.

Usability og interaktionsdesign

- Snak sammen om brugervenlighed

Når udvikling af IT-løsninger og evaluering af deres brugervenlighed går hånd i hånd, får man det bedste udbytte, var en af hovedpointerne på InfinITs temadag i Fredericia.

Læs mere om arrangementet her.

Intelligente bygninger

- Intelligent sikkerhed i sikre rammer

I Brand & SikringsCenteret hos DBI i Hvidovre var der gode muligheder for at blive inspireret, da interessegruppen for Intelligente Bygninger sammen med Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) holdt temadag om intelligent sikkerhed og forebyggelse den 30. marts 2011. 

Læs mere om arrangementet her.

 

Sporings- og Positioneringstjenester

- Køb din øl med øjnene

Hvordan skal vi i fremtiden betale i alle de hverdags-situationer, hvor vi har lidt for travlt, hvor køen er lang, eller hvor vi egentlig ikke gider at give opmærksomhed til en omstændelig betalingsprocedure? Det var et af spørgsmålene, da InfinIT og CFIR afholdt temadag den 29. marts.

Læs mere om arrangementet her.

Processer og IT

- Sæt strøm til forvaltningen

Procesorienteret IT kan med fordel bruges i den offentlige forvaltning til at gøre arbejdet på et tungt område med mange og skiftende regler mere smidigt. Men hvordan skaber man et system, der både letter medarbejderne og sikrer borgernes rettigheder? Det blev diskuteret på InfinITs temadag d. 25. januar 2011.

Læs mere om arrangementet her.

Nyhedsbrevet udkommer to-tre gange årligt - I juni udgiver vi et særnummer af nyhedsbrevet, der blandt andet vil indeholde en opfølgning på SummIT 2011. I mellemtiden vil du løbende kunne holde dig opdateret på www.infinit.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte os: InfinIT Aalborg: Tlf. 9940 7220/aalborg@infinit.dk eller InfinIT København: Tlf. 2126 8724/kbh@infinit.dk

Du kan også holde dig opdateret samt få kontakt til vores forskere og samarbejdspartnere ved at deltage i vores LinkedIn-gruppe.

Ønsker du ikke fremover at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet