INFINIT NYHEDSBREV OKTOBER 2011


Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Kære InfinIT-interessent.

Velkommen til sjette udgave af InfinITs nyhedsbrev. Arbejdet i vores 10 interessegrupper fortsætter på fuld kraft, og flere og flere miniprojekter spirer blandt deltagerne. Vi afholder løbende spændende workshops og temadage og har siden sidst også deltaget på den velbesøgte HI-messen i Herning i september 2011.


En del af InfinITs aktiviteter fokuserer på at fremme og synliggøre tre områder, der har strategisk interesse for hele IT-området: Indlejrede Systemer, Mobile og Pervasive Systemer samt Fremtidens Internet.

@aGlance på Skanderborg Festival og Roskilde Festival

Et af InfinITs strategiske områder er Mobile og Pervasive Systemer. Et glimrende eksempel på brugen af disse systemer står lektor Preben Holst Mogensen, Aarhus Universitet, for, gennem projektet @aGlance. Projektets vision er at undersøge og udvikle teknologier til hjælp for f.eks. sikkerheds- og udrykningspersonel ved store arrangementer, og i år er teknologier udviklet i projektet blandt andet blevet testet under Roskilde Festival og Skanderborgfestivallen.

Læs mere på projektets hjemmeside her


 

 

@aGlance i brug ved årets Roskilde Festival


 Ideer og projekter spirer blandt InfinITs partnere. Store og små projekter kommer til udfoldelse inden for en bred vifte af IT-områder. Her kan du læse om et udpluk af disse.

ENCOURAGE - Embedded iNtelligent COntrols for bUildings with Renewable generAtion and storaGE

ENCOURAGE er et EU-projekt under ARTEMIS, der har som mål at udvikle indlejret intelligens og integrationsteknologier, der kan anvendes til at optimere energiforbruget i bygninger og gøre det muligt at indgå i fremtidens intelligente elnet. Blandt deltagerne er tre danske partnere: Aalborg Universitet, EnergiNord og Seluxit.

Læs mere på projektets hjemmeside her

Games for Health

Games for Health er et projekt, som har til hensigt at undersøge, hvorvidt computerspilsteknologi og e-læringsteknikker kan anvendes, som led i behandlingen af PTSD hos hjemvendte soldater. Der er fokus på screening, diagnosticering og behandling, som i løbet af projektet bliver adresseret via konkrete spil-prototyper.

Læs mere på projektets hjemmeside her

InSpiRe: Intelligent Spine Rehabilitation

InSpiRe er et nationalt netværk, der skal fremme muligheden for intelligent genoptræning i forhold til ryglidelser. I netværket mødes forskere, virksomheder, kiropraktorer og fysioterapeuter for at udvikle nye genoptrænings- og behandlingsteknologier.

Læs mere om projektet her

Tro, mord og kærlighed

”Tro, mord og kærlighed – viden i tid og rum” er et digitalt læremiddel, der har form som en interaktiv digital tegneserie og en række deraf udspringende ressourcesider med fagligt indhold, der belyser levevilkår og historiske begivenheder i Middelalderens Odense.

Læs mere og gå på opdagelse i Middelalderens Odense på projektets hjemmeside her


Læs mere

Workshop: Smart Grid og Intelligente Bygninger
1. november 2011

Læs mere

Temadag: Værdikæder i netværk og plug'n play supply chains
1. november 2011

Læs mere

Future eco-friendly sensors
10. november 2011

Vores kalender på www.infinit.dk opdateres løbende med nye arrangementer. Er du interesseret i arrangementer inden for et bestemt fagområde, kan du tilmelde dig den pågældende interessegruppe og derved få tilsendt invitationer til relevante arrangementer i gruppen.

Usability og Interaktionsdesign

- Kig ind i hovedet på din bruger

Hvordan skal en informations-arkitektur se ud, hvis brugerne bestemmer? Det giver Card sorting-metoden et godt bud på, viste InfinITs hands-on workshop i interessegruppen for Usability og Interaktionsdesign i København.

Læs reportage fra arrangementet her.
 

Intelligente tekstiler

- Tøj, der taler

En anti-depressiv sok og en trylletrøje til børn med lammelser var blandt de innovative indslag, da InfinIT holdt temadag om intelligente tekstiler den 30. august 2011.

Læs mere om arrangementet her.

Intelligente Tekstiler

- Miniprojekt: Trylletrøjen

Trylletrøjen er et interaktivt hjælpemiddel til træning af børn med halvsidig lammelse. Disse børn har brug for regelmæssig træning gennem hele livet for at få mindst mulige gener af deres lidelse.

 

 Download faktaark om Trylletrøjen her (pdf)

Usability og interaktionsdesign

- Interessegruppe fører til studentersamarbejder

Arbejdet i InfinITs interessegruppe for Usability og Interaktionsdesign fører ikke kun til nye kontakter mellem forskere og virksomheder: det har også ført til tre samarbejder mellem studerende fra Aalborg Universitets uddannelse i Produkt- og Designpsykologi og virksomheder kommet i stand gennem interessegruppen: To virksomheder, Huge Lawn Software ApS og Migatronic A/S har haft praktikanter, og virksomheden SKOV A/S har samarbejdet med to studerende i deres bachelorprojekt.

Læs om Migatronic A/S's samarbejde med en praktikant her (pdf)

Læs om SKOV A/S' samarbejde med en studentergruppe her
 

Processer og IT

- Ny nordjysk afdeling

Interessegruppen Processer og IT har nu fået en nordjysk afdeling med lektor Ivan Aaen fra Aalborg Universitets Institut for Datalogi som faglig koordinator. 1. november afholder interessegruppen temadag, der samtidig følger op på et af projektforslagene fra vores SummIT 2011-konference i maj.

Læs mere om arrangementet her.

 

Softwaretest

- Fra interessegruppe til EU-projekt

Hos Seluxit ApS i Aalborg har man i flere år deltaget i faglige netværk, interessegrupper og forskningsprojekter i samarbejde med Aalborg Universitet - herunder interessegruppen Softwaretest. Senest er virksomheden kommet med i et stort internationalt EU-projekt med partnere fra Spanien, Portugal, Italien og Irland.

Læs hele artiklen her (pdf)

Sporings- og Positioneringstjenester

- Miniprojekt: Indendørs positionering på egne ben

Virksomheden GamesOnTrack A/S i Holstebro er kendt for sine avancerede styresystemer til modeltogbaner. Men nu har et miniprojekt under InfinIT vist, at virksomhedens teknologi også med succes kan anvendes i det frie rum, hvor køretøjer og andre objekter ikke nødvendigvis følger en forudbestemt bane.
 

Læs hele artiklen her


 

Nyhedsbrevet udkommer to gange årligt - Næste nummer kommer i april 2012. I mellemtiden vil du løbende kunne holde dig opdateret på www.infinit.dk. Du er også altid velkommen til at kontakte os: InfinIT Aalborg: Tlf. 9940 7220/aalborg@infinit.dk eller InfinIT København: Tlf. 2126 8724/kbh@infinit.dk

Du kan også holde dig opdateret samt få kontakt til vores forskere og samarbejdspartnere ved at deltage i vores LinkedIn-gruppe.

Ønsker du ikke fremover at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.
Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet