INFINIT NYHEDSBREV SEPTEMBER 2012

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Infinits septembernyhedsbrev beretter blandt andet om, hvilke kontakter og projekter, vores interessegruppe kan føre til. Læs også om kræmmerhuse og samarbejde på afstand og få adgang til reportager og materiale fra interessegruppernes arrangementer.


 

Interessegruppe fører til nyt erhvervs-ph.d.-projekt og deltagelse i EU-netværk

Tijs Slaat, der er cand.it fra ITU I København, blev på baggrund af sit arbejde I Infinits interessegruppe “Processer og it” ansat som erhvervs-ph.d. ved virksomheden Exformatics A/S. Projektets primære formål er at forske i grundlaget for it-systemer, der kan sikre at arbejdsgange, på tværs af virksomheder og organisationer, bliver udført korrekt. Men projektet har sidenhen medført endnu et givende samarbejde. Vejleder på Tijs Slaats projekt, Thomas Hildebrandt, samt medvejleder, Marco Carpone, er nemlig en del af en gruppe af Europæiske forskere, der er internationalt førende indenfor samme område. Med rådgivende assistance fra Exformatics søgte Thomas Hildebrandt og Marco Carpone midler til en såkaldt COST-aktion, der giver forskere mulighed for at indgå i et internationalt netværkssamarbejde indenfor et bestemt fagområde. Netværket er snart en realitet og forventes at skydes i gang i forbindelse med POPL’2013, en anerkendt konference inden for programmeringssprog.

Netværket er, ligesom det nationale Infinit-netværk og Infinits interessegrupper, åbent for at flere forskere og virksomheder kan tilslutte sig arbejdsgrupperne.

> Mere information om COST (COoperation in Science and Technology)

Vidensdeling om Softwaretest på Linkedin

Har du deltaget ved Infinits seminarer inden for Softwaretest? Eller har du på anden måde interesse i udviklingen indenfor test af software? Så har du nu muligheden for at deltage i et diskussionsforum, hvor alle typer af emner inden for dette område tages op. Innovationskonsulent Tina Lindekilde Sørensen har startet gruppen "Software Test Infinit" på Linkedin, hvor brugere allerede har oprettet og taget del i diskussionerne. Der er altså rig mulighed for at udvide sit netværk og dele viden og erfaringer inden for området i denne gruppe, som er åben for alle interesserede.

> Gå til gruppe

Lilleskoleelever laver interaktive kræmmerhuse

Innovationskonsulent i Infinit, Rikke Koch, vil sætte fokus på de unge generationers interesse for naturvidenskab, fysik og design. Læs om hvordan hun får it, elektronik og tekstiler implementeret i undervisningen i samarbejde med Amager Lilleskole i et undervisningsforløb, der starter i efteråret 2012.

 > Gå til artikel

It som uundværligt støtteredskab

Vicedirektør i Infinit, Peter Carstensen, har specialiseret sig i CSCW, "it-støttet samarbejde". Læs om hvordan it bliver løsningen på samarbejdsudfordringer i virksomheder med en geografisk spredt arbejdsstyrke, hvordan it kan spille en vigtig rolle for vores velfærdssamfund og bliv inspireret til at læse mere om Peter Carstensens andre spændende projekter.

> Gå til artikel

Nyt program til virksomheder med vokseværk

Med programmet InnovationGROWTH gør Innovation Centre Denmark det muligt for virksomheder at identificere deres potentiale for vækst gennem internationale innovationspartnerskaber. Gennem partnerskab med de bedste og klogeste i nogle af verdens førende forretnings- og forskningsmiljøer bliver mulighederne for at ekspandere synlige. Er det din virksomhed, der har vokseværk og er klar til at ekspandere? Så læs videre om InnovationsGROWTH’s tofasede program på linket nedenfor.

> Læs mere om InnovationGROWTH og se kontaktoplysninger (PDF)

TEMADAG: Female interaction

Interessegruppen for Usability og Interaktionsdesign og design-people sætter fokus på kvinder som målgruppe indenfor Tech-udvikling. Deltag i arrangementet d. 19. september 2012 på adressen, KMD, Dusager 18, 8200 Århus N, og find ud af hvorfor kvinder er vejen til bedre brugeroplevelser og bedre forretning.

 

> Læs mere om arrangementet

Creative Trade Mission #5

20 udvalgte mobile media virksomheder mødtes d. 24. august 2012, hvor de hver pitchede deres forretningsidé for de fremmødte. Dagen bød desuden på oplæg fra research og innovationsspecialist, Frank Allan Hansen, og Game Director ved Zero Point Software, Kim Haar Jørgensen.

 

> Læs reportage om arrangementet og se videointerviews

 

Get F´IT - Business Process management i den finansielle sektor

CFIR og InfinIT inviterer til dette arrangement, der sætter fokus på Business Process Management som et redskab til forbedring af finansielle processer. Dagen byder på oplæg ved Charlotte Pockendahl Andersen, ATP, Forretningsudviklingschef Michael Michaelsen og Forretningskonsulent Lars Jepsen Jensen, Visma, samt lektor Thomas Hildebrandt, IT Universitetet.

 

> Læs mere om arrangementet og tilmeld

Udfordringer relateret til den eksplosive vækst i solcelle-anlæg

Smart Grid og Intelligente Bygninger afholdt d. 25. juni 2012 dette arrangement som bl.a. bød på indlæg fra Göran Wilke fra EXERGI Partner, Susanne Majlund Sørensen, Energi Nord, og fra Tamas Kerekes PhD, Institut for Energiteknik, AAU.

 

> Se program og download slides fra arrangementet

Seminar on software reliability

This seminar presents an overview of the state-of-the-art in software reliability, focusing on practical opportunities in the field of estimation and prediction of software reliability, including methods, tools and techniques to characterize the accuracy of the forecasts, based on collected data.
 

> Læs mere om arrangementet og tilmeld

Seminar: Interessegruppen Softwaretest

Temaerne ved seminaret, der blev afholdt d. 12. juni 2012, omhandlede udviklingsforløb med fokus på test og knytning til open source værktøjer samt modelbaseret test. Dagen bød bl.a. på indlæg fra Morten Skjoldborg Madsen, IBM, Petur Olsen, CISS/AAU, og Brian Nielsen, CISS/AAU

 

> Se program for arrangementet her

Seminar: Interessegruppen Softwaretest

Denne gang omhandler seminaret eksempler på typer af test og anvendte værktøjer hos virksomheder i industri og telecom. Deltag den 26. september 2012 på TEKKVA, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø, og mød oplægsholdere fra ROHDE & SCHWARZ Technology Center A/S, SKOV A/S og Telenor A/S.

 

> Læs mere om arrangementet

 


Workshop: Pit Stop

Pit Stop projektet åbner nu op for at alle små virksomheder indenfor livsstilsbrancher og kreative fag kan få overført ny viden.
Har din (lille) kreative virksomhed brug for at blive tunet i forhold til markedskortlægning og kundeforståelse, eller vil du gerne geare dit personlige lederskab, så meld dig til denne spændende dag, som består af 2 workshops:

  • Workshop1: Mentor & Coaching
  • Workshop2: Nye markeder, bedre kundeforståelse

> Læs mere om arrangementet og tilmeld

Workshop: Behov og muligheder for intelligent styring af bygningskomplekser

Smart Grid og Intelligente Bygninger arrangerer en spændende dag, hvor du får en dybere indsigt i de nyeste forskningsresultater, processer og metoder inden for intelligent styring af bygningskomplekser. Der er desuden mulighed for at præsentere egne produkter og ideer. Workshoppen afholdes tirsdag d. 9. oktober 2012 hos Honeywell Building Solutions, Strandvejen 70,
 2900 Hellerup.

 

> Læs mere om arrangementet og tilmeld

Konference: SENSE THIS – sensorer og trådløse netværk

DELTA afholder SENSE THIS-konference, der sætter fokus på, hvordan trådløse sensorsystemer anvendes i industrien i dag, samt hvilke muligheder fremtiden bringer. Få indblik i, hvordan trådløse sensornetværk kan implementeres i fremtidens monitorerings- og kontrolsystemer og deltag ved konferencen, der afholdes d. 3. oktober 2012, Søhuset, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm

 

> Læs mere om arrangementet og tilmeld

Temamøde: Lys og sundhed - om lys som oplevelse og adaptivt dynamisk lys

Arrangementet sætter fokus på kunstlys og hvordan brugen og oplevelsen af lyset kan have indflydelse på vores sundhed og velbefindende.

 

> Læs mere om arrangementet og tilmeld
 

Du kan løbende holde dig opdateret på www.infinit.dk samt deltage i vores LinkedIn-gruppe.

 

Ønsker du ikke fremover at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet