InfinITs nyhedsbrev december 2017

 

Sådan er fremtidens fødevareforbruger


Kære netværk

2018 venter lige om hjørnet. Og 2017 gik over stok og sten.

I InfinIT er vores mission klar: At samle erhvervsliv, offentlige institutioner og it-forskere og sørge for videndeling, matchmaking og projektetablering til gavn for dig.

Det skete over 40 gange i 2017. Til arrangementer, events, workshops, gå-hjem-møder og hackathons. Og vi er nu oppe på præcis 1886 nyhedsbrevsmodtagere – heriblandt dig, der læser med nu. Det er vi rigtig glade og stolte over i InfinIT.

I 2017 satte vi fokus på at få anvendt alle de satellitdata, der i bogstaveligste forstand svæver rundt om os. Vi kiggede også på, hvad potentialet er for at bruge droner inden for offshore/energi- og miljøsektoren. Begge projekter fortsætter vi med ind i 2018.

I det forgangne år rundede vi også, hvordan du kan sælge din forretningside til Silicon Valley, hvordan du sikrer dit IoT-produkt mod hackere, og hvordan Industri 4.0 kan hjælpe din virksomhed med at komme ind på nye markeder. Og så har vi hacket fødevareindustrien, og tappet den for data - hvilket du kan læse om i dette nyhedsbrev.

I 2018 dykker vi ned i cybersecurity. Her sætter vi bl.a. fokus på MyData (læs mere om det her), persondataforordningen og blockchain. Vi kigger også på FN’s nye verdensmål, og hvordan it-sektoren kan være med til at bidrage til den omstilling.

Vi glæder os til at møde dig i det nye år - og ønsker dig en god jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen

InfinIT

 

Sådan er fremtidens fødevareforbruger

Digitalisering af fødevarebranchen er hot. Så hot, at en kapitalfond med base i Silicon Valley har identificeret to hotspots inden for fødevareområdet i verden. Det ene er Holland, det andet er Danmark.

 

Ønsker du også at sætte skub i fødevarebranchens brug af big data?

Overskudsmad og råvarer fra landmanden, supermarkedet og lagrer skal danne rammen om en ny fastfoodkæde.

 

Augmented Reality, data og apps skal binde nordjysk turisme sammen

Oplev Nordjyllands kultur og natur gennem AR-briller. Eller få hjælp via en chatbot og applikation til at komme ud og fiske. Eller saml virtuelle guldmønter langs stranden mellem Løkken og Blokhus. Sådan lød nogle af forslagene, da der i regi af InfinIT blev afholdt hackathonnet “Hack the Outdoors - Data-driven Tourism in North Denmark".

 

Dynamic Condition Response Graph

Gør det nemmere for kunden og mere overskueligt for bankmedarbejderen at komme igennem låneprocessen i banken.

 

 

Kom med os ud i rummet og tilbage igen

InfinIT kigger udnyttelse af satellitbaserede data til vækst og hvad potentialet er for at bruge droner inden for offshore/energi- og miljøsektoren.

 
Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her. 

 

 

Kommende arrangementer

   

Shark: Machine Learning Framework til C++

27. februar 2018
Christian Igel, en af ophavsmændene bag Shark, vil præsentere frameworket på dette gå-hjem møde.

 

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet