InfinITs nyhedsbrev maj 2015

Hvad kan Smart Cities, RFID-teknologier og Persuasive Design gøre for dig eller din virksomhed? Vi sætter fokus på de brandvarme emner i denne måneds nyhedsbrev  - og inviterer til tre konferencer og et Smart City Hackathon, der kan gøre dig meget klogere på de nyeste sporingsteknologier, designteorier og intelligente byer.

Fokus på Smart Cities

I maj er InfinIT involveret i to gratis arrangementer omkring Smart Cities – og du er inviteret!

Kom med til workshoppen Smart City er også for din virksomhed den 19. maj på Godsbanen i Aarhus. Her hjælper vi dig med at få idéer og udvikle dem, så du kan få del i en pose penge, der skal bruges til at sætte forskellige borger- og virksomhedsdrevne eksperimenter i gang. Til gengæld får vi på samme tid input til, hvordan vi kan skabe et projekt, der bliver så fokuseret på dine behov og idéer, som det er muligt.Kreative problemknusere søges til Smart City Hackathon den 29.-30. maj i København. Er du it-mand eller -kvinde, forretningsudvikler, forsker, studerende, iværksætter, domæneekspert, eller arbejder du med open data, smart cities eller big data? Så vær med til at udvikle prototyper og koncepter og udvide dine horisonter til Smart City Hackathon. Du får mulighed for at løse problemer for førende danske virksomheder såsom EasyPark, Hitachi, Plesner, DMI og Erhvervsstyrelsen.

 

Hvordan kan din virksomhed opnå fordele med RFID teknologier?

Kom til den årlige RFID konference i Danmark den 21. maj i København, hvor du kan møde en lang række danske og internationale virksomheder, som deler deres erfaring med RFID teknologien igennem præsentationer og workshops.

Kom blandt andet med til workshop om iBeacons, som giver helt nye muligheder for stedbestemt kommunikation på Smartphones og til lokalisering af genstande. Her får du indsigt i, hvordan iBeacons placerer sig i forhold til andre lokaliseringsteknologier, og du bliver introduceret for brugsmuligheder, og hvordan du kommer i gang med iBeacons.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

 

Hvordan kan du påvirke folks adfærd med Persuasive Design?

Den 19. maj sætter vi fokus på Persuasive Design, der dækker over principper og metoder, hvor man forsøger at påvirke folks adfærd i en ønsket retning igennem designet. Bliv præsenteret for de bagvedliggende psykologiske mekanismer, få konkrete eksempler på persuasive design og deltag i diskussionen om relevante og simple designanbefalinger.

Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

OBS! Tilmeldingsfrist den 13. maj

 

SummIT 2015

Hvad får man, hvis man sætter Danmarks førende it-forskere og virksomheder stævne og beder dem kigge ind i it-krystalkuglen? Man får mobiltelefoner, der printer DNA, talende køleskabe, lysende planter, nye livsformer, data der kurerer cancer, klonede kæledyr, digital valuta og big data. Masser af big data. 

Læs reportagen fra SummIT 2015 her: Er jeg syg, doktor smartphone?


Presseaktivitet fra SummIT:

22. marts 2015
Artikel i Ingeniøren med titlen "Din kræftbehandling kan bestemmes af en algoritme"

21. marts 2015
Artikel i Stiften med titlen "IT-folk flokkes i byen"

19. marts 2015
Artikel i Electronic Supply med titlen "Topmøde i Aarhus"

19. marts 2015
Billedserie i Electronic Supply med titlen "Fremtidens teknologi i Aarhus"

19. marts 2015
Artikel i JyllandsPosten med titlen "Aarhus går et digitalt forår i møde"

17. marts 2015
Artikel i Teknovation.dk med titlen "Fremtiden flytter til Aarhus"

 

iBeacons sætter QR-koden på hjul

Det er egentligt bare en Bluetooth-chip med et lille batteri, der udsender et ID, der kan læses af vores mobiltelefoner. Men mulighederne med de små tingester, iBeacons, er mange, specielt som deres anvendelse og teknologien udvikles. Derfor var der sat fokus på både teknologi og brug til InfinITs arrangement iBeacon - det nye sort? den 16. april.

Læs hele reportagen her


Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

 

Kommende arrangementer

Persuasive Design
19. maj 2015
Læs mere om arrangementet

Smart City er også for din virksomhed - workshop edition
19. maj 2015
Læs mere om arrangementet

Konferencen RFID i Danmark 2015
21. maj 2015
Læs mere om konferencen

Smart City Hackathon
29. maj 2015
Læs mere om arrangementet

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet