InfinITs nyhedsbrev maj 2017

 

Bag om InfinIT


Der findes over 50 klynger og innovationsnetværk i Danmark, men der findes kun et landsdækkende innovationsnetværk for it - og det er infinIT. I denne udgave af vores nyhedsbrev har vi valgt at sætte fokus på nogle af menneskene bag et innovationsnetværk for it - hvem er de og hvad driver dem?  

Det har vi gjort gennem interview med InfinITs direktør Kim Guldstrand Larsen og sekretariatsleder Merete Carlson. Begge er passionerede fortalere for it i vores dagligdag og engagerede i at koble danske virksomheder og offentlige aktører med de bedste it-forskere og eksperter.

Derudover har vi samlet en række gode råde til dig, der overvejer at tage din ide med til Silicon Valley. I den forbindelse har vi haft fat i SCALEit og folkene bag Be My Eyes og den transportable højtaler SOUNDBOKS.

Du kan også læse artiklen om arrangementet “Take a walk on the wild side”, der handlede om fremtidens smarte stier og passager. Her blev fem kommuner - i bedste InfinIT-stil - parret op med virksomheder og vidensinstitutioner for at skabe morgendagens belysningsløsninger. Een af de fem kommuner er allerede videre med deres projekt i samarbejde med design- og ingeniørfirmaet Lolle & Nielsen Inventions, Aalborg Universitet og Philips Lighting.

Husk, at det er gratis at være medlem af InfinIT - du kan tilmelde dig her.

Psst … husk allerede nu at sætte kryds i kalenderen til SummIT 2017 – det er den 6. september i DGI-byen i København.

Du skal deltage fordi, du får den nyeste viden om det intelligent indrettede samfund: Hvilke teknologier kommer til at tegne fremtidens smarte samfund? Hvordan vil du udvikle produkter og services, som ikke blot udnytter de mange nye digitale muligheder – men som også er eftertragtede blandt kunder og borgere i fremtidens smarte samfund?

 

Interview med direktør for InfinIT Kim Guldstrand Larsen

For Kim Guldstrand Larsen er det vigtigt, at vi indtænker it i alting – hvor det giver mening, og at it bliver set på som noget i sig selv, så det får den plads det fortjener i takt med digitaliseringen af vores samfund.

 

Interview med sekretariatsleder Merete Carlson

For Merete Carlson er det vigtigt, at vi i Danmark investerer i it-forskning på højt niveau, og at forskningen bringes i anvendelse i danske virksomheder.

 

Tag din idé med til Silicon Valley

Balancer det amerikanske ego med den danske ydmyghed, og sørg for at være i kontakt med dine slutbrugere. Så konkret lyder nogle af rådene fra to succesfulde iværksættere, der har begge har taget deres forretningside med til Silicon Valley.

 

Lys over land: Fremtidens smarte stier og passager

Hvad gør en kommune, hvis beboerne i et område ikke benytter den lokale tunnel under motorvejen, fordi den er skummel, og de føler sig utrygge ved at bruge den? Eller hvad hvis trafikken foran den lokale skole er så tæt om morgenen, at det kan være til fare for både de cyklende og gående skolebørn?

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her. 

 

 

Kommende arrangementer

 

Inno-Drone kick-off konference

31. maj 2017
Hvilke udfordringer og muligheder er der i anvendelsen af innovative droneteknologier?


FPGA state-of-the-art platforms, methods and tools

31. maj 2017
Vi har arrangeret en FPGA-dag, som henvender sig til både udviklere, ledere, forskere og studerende.


RFID Conference 2017

14. juni 2017
Temaet for årets RFID-konference er Smart Identification


Hackathon: The Things Network - build your own Internet of Things

1. juni 2017
This hackathon will give you hands-on experience with LoRaWan and the The Things Network - learn how to build and test gateways and sensor nodes.


Future Briefings1: The Internet of Brains

21. juni 2017
BrainsBusiness og InfinIT inviterer til  en ny temarække, hvor vi sætter spot på, hvad der sker, når vi forbinder vores hjerner til hinanden – til AI (artificial intelligence) og til robotter.


SummIT 2017 - Smart Society

6. september 2017
På SummIT 2017 kan du få information og hands-on viden om de tekniske landvindinger inden for Smart Society samt forretningsmuligheder og potentialer på området.

 

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet