InfinITs nyhedsbrev marts 2017

 

5 måder du kan skabe forretning på med satellitdata


Kære netværk

Foråret er skudt i gang, og det samme er InfinITs aktiviteter i det ydre rum.

Globalt set spås det, at brugen af satellitdata er i stor vækst, og arrangementet Forretningsmuligheder i Rumindustrien i sidste uge satte fokus på det. Deltagerne blev præsenteret for mulighederne i at udnytte satellitdata, og at data fra rummet vil blive endnu mere tilgængelige og åbne, så danske virksomheder kan udnytte dem. Væksten i brugen af satellitdata skyldes, at vi nu har nogle andre drivere i samfundet, som gør, at vi har behov for satellitdata. Det er drivere, som omhandler hele digitaliseringen af vores samfund. Det er bl.a. IoT, smarte produkter, Big Data og Augmented Reality.

Arrangementet gav flere vinkler på, hvordan danske virksomheder kan komme i gang med satellitdata. Her blev bl.a. nævnt forretningsmulighederne for up-stream, hvor vi i dette nyhedsbrev har interviewet nanosatellit-virksomheden GomSpace, men også for udnyttelsen af down-stream satellitdata, hvor vi kigger på, hvordan landbrugsvirksomheder kan bruge data fra rummet.

Derudover kan vi løfte sløret for, at InfinIT sammen med innovationsnetværkene Finans IT og InnoPro har fået en netværksbevilling inden for cybersikkerhed, og at InfinIT yderligere sammen med seks andre innovationsnetværk har fået en netværksbevilling vedrørende droner.

Læs mere om både de tidligere arrangementer og de kommende her i dette nyhedsbrev, og kontakt os endelig, hvis du eller din virksomhed har input.

 

Gode ideer søges - en masse data haves

Omkring 3000 satellitter flyver i øjeblikket i kredsløb omkring jorden, men det antal kommer måske til at stige i takt med at flere virksomheder får øjnene op for kommercialisering af rummet.

 

Fem måder hvorpå virksomheder kan udnytte data fra satellitter i deres forretning

I øjeblikket omfatter den danske rumindustri omkring 150 virksomheder. Men det antal kommer måske til at stige i fremtiden. Både fordi, at der i øjeblikket sker en stigning af helt små satellitter, såkaldte nanosatellitter.

 

Teknologisk Institut om forretningsmuligheder i rumindustrien

Birgitte Feld Mikkelsen, Centerchef, Teknologisk Institut, ser to veje til at komme i gang med satellitdata for landbruget. Down-stream satellitdata er nemlig en helt ny mulighed for landbruget til at blive klogere på, hvad der sker i marken. Se hele interviewet.

 

Gode forretningsmuligheder for danske virksomheder

Lars Krogh Alminde, Chief Marketing Officer i GomSpace, ser gode forretningsmuligheder for danske virksomheder, hvis de tænker ud af boksen, og finder løsninger der går på tværs af værdikæden i rumfartsmarkedet. Se hele interviewet.

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her. 

 

 

Kommende arrangementer

 

Industry 4.0 Brokerage Event

4. april 2017
InfinIT and DTU invite companies working in the field of Industry 4.0 and Industrial Internet of Things to present their unmet needs and challenges.


Take a walk on the wild side

7. april 2017
Hvordan får man teknologiske muligheder, funktionalitet og lokale visioner til at gå hånd i hånd på fremtidens smarte stier og passager?


Konkrete råd om it-sikkerhed og privacy

20. april 2017
Alexandra Instituttets it-sikkerheds- og privacy-eksperter giver dig konkrete råd om, hvordan du sikrer dine og andres data netop nu og holder dig opdateret i fremtiden.


Anvendelse af informationsteknologi i produkter

4. maj 2017
Informationsteknologi er i voldsomt stigende grad noget, der indgår som en integreret del af snart sagt alle produkter fra hårde hvidevarer og droner til entreprenørmaskiner.


Succes via Silicon Valley

8. maj 2017
Kom til gå-hjem-møde i Lydens Hus og hør hvad støttemulighederne er for din virksomhed.


FPGA state-of-the-art platforms, methods and tools

31. maj 2017
Vi har arrangeret en FPGA-dag, som henvender sig til både udviklere, ledere, forskere og studerende.


RFID Conference 2017

14. juni 2017
Temaet for årets RFID-konference er Smart Identification


SummIT 2017 - Smart Society

6. september 2017
På SummIT 2017 kan du få information og hands-on viden om de tekniske landvindinger inden for Smart Society samt forretningsmuligheder og potentialer på området.

 

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet