InfinITs nyhedsbrev oktober 2017

 

Sådan udfylder mennesker og maskiner hinanden


Kære netværk

I dette nyhedsbrev vil vi fortælle dig, hvordan vi får det danske guld, der er de små- og mellemstore virksomheder, hjulpet ind i det smarte samfund. 

Eller - vi vil i hvert fald give dig et kvalificeret bud – vi har nemlig interviewet professor i kunstig intelligens og vicedirektør i Alexandra Instituttet, Anders Kofod-Petersen. 

Du vil også kunne læse om, hvorfor verden ifølge digital futurist, Anders Ekström, skriger på digitalt demokrati. Anders Ekström var keynote-speaker da InfinIT afholdt SummIT – årets it-konference – i september for godt 200 førende forskere fra ind- og udland samt virksomheder. 

Derudover er InfinITs ekstrabevilling omkring CyberSecurity kommet godt i gang. 

Vi skaber sammen med InnoPro og IFFI en national platform for cybersikkerhed. Platformen dækker hele Danmark og holder awareness-arrangementer, workshops, co-creation og hackathons. Her bliver de førende it-sikkerhedsforskere bragt sammen med virksomhederne.

Og behovet er stort. Særligt i disse dage. Det er derfor vigtigt og nødvendigt med et større samarbejde på it-sikkerhedsområdet - da én part ikke kan løse det alene.

Du kan se de kommende CyberSecurity arrangementer i listen til højre. 

Vores matchmakingpulje buldrer også derudaf.

Her kan virksomheder søge om midler til at styrke deres innovation og vækstpotentiale gennem samarbejde med videninstitutioner. Og det var netop, hvad East West Instore Solutions gjorde i et innovationsprojekt sammen med FORCE Technology. Den artikel kan du læse under overskriften: Energy harvesting teknologi – energi fra indendørs belysning.

God fornøjelse.

 

Sådan udfylder mennesker og maskiner hinanden i det smarte samfund

Vi skal have det danske guld, der er de små- og mellemstore virksomheder, hjulpet ind i det smarte samfund, lyder det fra professor i kunstig intelligens og vicedirektør i Alexandra Instituttet, Anders Kofod-Petersen.

 

Verden skriger på digitalt demokrati

Så enkel var konklusionen fra oplægsholder Anders Ekström, der sammen med 190 førende forskere fra ind- og udland og virksomheder deltog i it-konferencen SummIT 2017 - under titlen Smart Society. Bag konferencen stod InfinIT – innovationsnetværk for it.

 

Innovationsnetværk for it skal hjælpe med at sætte Struer Tracks festivalen på landkortet

Hvad skal lydkunstfestivalen Struer Tracks være kendt for i fremtiden? Det spørgsmål hjalp InfinIT med at besvare, da vi i sommer besøgte Lydens By og bidrog til Struer Tracks Visionsseminar.

 

Energy harvesting teknologi - energi fra indendørs belysning

Hvor lang tid ville det tage dig at udskifte batterier i ét elektronisk prisskilt i et supermarked? 2-3 minutter måske. Men hvad nu hvis du havde en million af dem?

 

 
Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her. 

 

 

Kommende arrangementer

   

Fleksibel, effektiv og samskabt sagsbehandling

2. november 2017
Seminaret med fokus på bedre digital sagsbehandling. Vi mener, det er vigtigt, at sagsbehandlere får styring over sagsbehandlingssystemet – og ikke omvendt!


Hack the outdoors

3.-4. november 2017
Join us in the North of Denmark for an inspiring hackathon aiming to invent new possibilities for outdoor tourism. 


Homeland Security Conference

15. november 2017
Since 2014, the CenSec Homeland Security Conference has gathered cyber security stakeholders, industry decision makers, specialists, public authorities, innovators and academics.


Bliv klar til persondataforordningen

21. november 2017
På dette temamøde vil vi synliggøre, hvordan du kan bruge EU's persondataforordning til at styrke din virksomhed eller organisation.


MyData-workshop: Dataanvendelse med individet i centrum

23. november 2017
På workshoppen får du mulighed for at få input og sparring fra fagpersoner og erhvervsdrivende, der i flere år har arbejdet med at sætte individet i centrum i brugen af persondata.


Energisektoren 4.0 – Den Digitale Energisektor

28. november 2017
InfinIT og House of Energy inviterer til konference, hvor vi sætter spot på  mulighederne inden for fremtidens energisektor.


Udnyttelse af systemer i rummet – miljø, transport og logistik

28. november 2017
Arrangement særligt for virksomheder, der vil udvikle deres forretning gennem brug af data fra satellitter.


Software – scenarier for value propositions og forretningsmodeller

7. december 2017
Seminaret omhandler teknikker og værktøjer, der kan hjælpe med at udvikle og vælge løsninger på grundlag af value propositions og tilhørende forretningsmodeller.

 

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet