InfinITs nyhedsbrev december 2014

Juleferien lurer lige om hjørnet. Med dette sidste nyhedsbrev i 2014 vil vi i InfinIT gerne ønske jer alle en god jul og et godt nytår! Vi ser frem til et nyt og spændende 2015.

 

Four more years

2014 har været et begivenhedsrigt år for InfinIT med opstart 1. juli af en ny 4-årig bevillingsperiode som en milepæl. 

Med overgangen til den nye periode er der etableret en række nye spændende interessegrupper med fokus på højaktuelle emner som big data, smart society, security og wearables – og alle med en flyvende start som I vil kunne se nedenfor. 

Samtidigt fortsætter interessegrupperne om usability og interaktionsdesign, sporing og positionering, processer og it samt embedded systems på uformindsket styrke. Endeligt, men ikke mindst, bibeholdes en pulje til miniprojekter med 2-3 årlige ansøgningsrunder, hvoraf den første runde er i fuld gang.    

På sekretariatets vegne vil jeg takke for den store deltagelse i InfinITs mange aktiviteter igennem 2014 og håber på lige så stor interesse for de aktiviteter, vi har planlagt for 2015.

God jul og godt nytår.

Kim Guldstrand Larsen

 

Big data vender op og ned på erhvervslivet

De fire v’er er et kernebegreb inden for Big Data. Det handler om volume, variety, velocity og value. De første tre beskriver trenden med at datamængderne stiger i takt med at flere ting bliver koblet på nettet. Den sidste handler om, hvordan der kan skabes samfundsmæssig værdi af data.

Data er blevet en handelsvare, der skaber helt nye måder at drive forretning på, og som kan vende op og ned på erhvervslivet.

Hvad er det for nogle områder, hvor brugen af Big Data slår igennem i øjeblikket?

Få svaret i artiklen her

Læs mere om Interessegruppen for Big Data & Business Intelligence

 

Fremtidens wearables

Rikke Koch fra Alexandra Instituttet gav sit bud på fremtidens wearables, da der blev afholdt P1liveX – festival for farlige ideer i DR Koncerthuset søndag den 23. november, som en del af sessionen ’Når menneske og maskine bliver ét’.

Se hele sessionen inkl. Rikke Kochs oplæg (17:30) og læs mere om fremtidens wearables.

”Disruptive technology er amerikanernes ord for en teknologi, som sender en bølge af gennemgribende forandringer gennem vaner og forbrugsmønstre. Efter smartphonens sejrsgang kan det blive wearables, som ændrer, hvordan vi arbejder, shopper, betaler regninger og – ikke mindst – bliver helbredt eller plejet.”
Læs hele artiklen ”Nu kommer næste bølge af apps, der gør din krop til en forretning” fra Politiken Økonomi.

”I dag betragter vi wearables som noget, man har en anderledes relation til, end den man har til sin smartphone eller computer. Det er ting man bærer, ikke noget man bærer på. Det er noget man indgår i en eller anden form for dialog med. Det er teknologi, der støtter dig, ikke forstyrrer dig.”

Hør Morten Wagner, faglig koordinator i Interessegruppen for Wearables, og Vanessa Carpenter, DELTA og medarrangør på Week of Wearables, fortælle om wearables i indslaget "Mode og teknologi" i Radio24syvs program Elektronista.

Læs mere om Interessegruppen for Wearables

 

Kom med InfinIT til Mobile World Congress’ 10 års jubilæum

I samarbejde med Enterprise Europe Network inviterer InfinIT til matchmaking og networking på Mobile World Congress i Barcelona:
Tag med til Mobile World Congress for reduceret pris og få adgang til verdens største messe for produkter, løsninger og teknologier inden for den mobile verden.Bliv klog på den nyeste udvikling i branchen og de seneste teknologier inden for det eksplosivt voksende apps community.

Få styr på, hvordan du kan bruge mobile løsninger i din markedsføring - og udnyt denne platform til ”power networking” med de bedste spillere inden for branchen!

Turen byder også på fagligt og socialt samvær med andre danske deltagere og ikke mindst international matchmaking på Mobile World Congress med nye, potentielle samarbejdspartnere fra hele Europa.

Læs mere her

 

Reportager fra afholdte arrangementer

Siden sidst har vi afholdt arrangementer om agilitet, remote usability testing, wearables og WCET flow analysis. Læs alle reportagerne nedenfor:

 

Var det også godt for dig, smartphone?

De kan fortælle dig om din fysiske form og formåen i alt fra dagens dont til dobbeltsengen. De er tættere på dig end din kæreste, og de kan give dig en værdifuld indsigt i, hvem du er, og måske vigtigst af alt, hvordan du har det.

Wearables er navnet, og en stor del af disse små intelligente dingenoter, var på plakaten, da Week of Wearables løb af stablen den 25. november i Dansk Design Center.

Læs hele reportagen her

 

Potentialer i metoder til remote usability testing

Remote usability testing kan være med til at reducere de logistiske udfordringer i forbindelse med usability-arbejdet og hjælpe it-virksomheder over tærsklen til indførelse af systematisk usability-arbejde i deres udviklingsproces.

Det var temaet, da InfinITs interessegruppe for Usability og Interaktionsdesign afholdt temadag den 10. december 2014 i Aalborg Universitets lokaler i Sydhavn, København.

Læs hele reportagen her

 

SWEET - a Tool for WCET Flow Analysis

Der blev sat fokus på WCET, compilers og autocoders historie samt Java, da der blev afholdt netværksmøde i Interessegruppen for Embedded Systems Engineering den 24. november.
Læs hele reportagen her

 

User Experience & Wearables

Generelle erfaringer med - og udfordringer inden for – User Experience var i fokus, da interessegruppen for Wearables afholdt møde med det private netværk J. Boyes erfagruppe for UX den 2. december hos Arbejdstilsynet.

Læs hele reportagen her

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

 

Kommende arrangementer

Coping with software regulatory rules
19. januar 2015
Læs mere om arrangementet

Mobile World Congress
1.-5. marts 2015
Læs mere om arrangementet

 

Eksterne arrangementer

Cybersikkerhed - hvordan ruster vi os i Danmark
15. januar 2015
Læs mere om arrangementet

Innovation Camp i Korea
19. - 23. januar 2015
Læs mere om arrangementet

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet