InfinITs nyhedsbrev februar 2014

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her.

Med dette første nyhedsbrev i 2014 sætter vi fokus på en række af de banebrydende teknologier, der for tiden sætter sit præg på det danske samfund: IT-sikkerhed, Big Data og trådløs teknologi til hjemmet. Du kan desuden læse om arbejdet med at udvikle et nyskabende mesh-netværk til kommunikation i områder, der er ramt af naturkatastrofer, og kigge med bag kulisserne i vores arbejde med it-tekstiler.

Vi har også allerede nu en række spændende arrangementer i kalenderen i foråret - se alle vores kommende arrangementer her.

 

It-sikkerhedsguruer navigerer dig sikkert gennem truslerne

Der er en unik mulighed for at få indblik i de trusler din virksomhed står overfor, og hvad du kan gøre ved det, når to af verdens måske mest respekterede it-sikkerhedseksperter kommer til København den 20. marts.

InfiniT har inviteret kryptologen Bruce Schneier og sammen med medarrangørerne DI ITEK, WAYF og IDA-IT er det lykkedes også at få Mikko Hypponen, der er udviklingschef i det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure til Danmark.

En række anerkendte eksperter sætter fokus på it-sikkerhed på konferencen: Digital threats and solutions. Konferencen giver indblik i, hvordan virksomheder kan navigere i den nye verden af trusler med masseovervågning, spionage og organiseret it-kriminalitet.

> Læs mere her

 

InfinIT-projekt skal forbedre kommunikationen under naturkatastrofer

Ved hjælp af et såkaldt mesh-netværk vil et nyt InfinIT-projekt forsøge at skabe nye muligheder for kontakt mellem ofre og redningsarbejdere under naturkatastrofer, hvor de gængse netværk som regel sættes ud af funktion.

 

> Se hvordan her

 

Big Data - Big Potential

Tarek Abdelzaher. Foto: Lars Horn, Baghuset / ATV.

Hvad er potentialet ved at analysere big data – og hvordan kan man som dansk virksomhed få noget ud af det? Det var nogle af spørgsmålene på dagsordenen, da InfinIT i samarbejde med Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) afholdt temamøde med overskriften "Potentialet i at analysere big data gennem data mining".

Til at belyse emnet i både national og international kontekst havde arrangørerne inviteret en række eksperter fra både forskning og erhvervsliv, heriblandt Tarek Abdelzaher fra University of Illinois, som fortalte om anvendelsen af sociale medier som Twitter til at opdage store nyheder som naturkatastrofer og terrorangreb, og Ravi Kumar fra Google, som fortalte om, hvordan Google håndterer de enorme mængder data, som hver dag kommunikeres på internettet.

> Læs mere om arrangementet her

 

InfinIT med i større projekt om en fælles applikation til forskellige trådløse teknologier

Projektet udspringer af en den såkaldte 'homeport' fra Aalborg Universitet, der understøtter forskellige trådløse teknologier såsom Bluetooth, ZigBee, Z-Wave og WLAN. I projektet skal der arbejdes på at definere et simplificeret fællessprog på applikationsniveau og dermed en fælles fortolkning af protokollerne for de enkelte trådløse teknologier.

Det vil betyde, at 'homeporten' nemt kan styres af brugerne, uafhængigt af hvilken trådløs teknologi de vil gøre brug af.

> Læs mere om projektet her

 

Delegation af samarbejdssøgende kinesiske virksomheder i Danmark

Den 25. og 26. august i år er det muligt at mødes med en række kinesiske virksomheder, der gerne vil i kontakt med danske virksomheder. Mødet har tre temaer i støbeskeen:

  • Salg af systemløsninger (konsortier/partnere som kan levere systemløsninger og gerne vil sælge til det kinesiske marked)
  • Pitchevent (Danske startups, som er på jagt efter investeringskapital)
  • Salgsfremstød (Danske virksomheder, som vil ind på det kinesiske marked, og søger en kinesisk partner).

Er din virksomhed interesseret i at deltage i mødet, kan I kontakte Bolette van Ingen Bro fra Netmatch for yderligere information: E-mail: Bolette@netmatch.nu, tlf: 2811 1819.

 

Sådan fungerer it-tekstiler

Når InfinITs tekstilarkitekt Karin Bech møder ind på kontoret om morgenen, er det første, hun gør, ikke altid at starte computeren. Lige så tit sætter hun sig foran symaskinen, hvor hun med strømførende sytråd sørger for, at de it-tekstilprodukter, InfinIT udvikler, bliver til virkelighed. 

Hør og se Karin fortælle om It-yogadragten, Solcellehængekøjen og Klimakjolen.

 

Reportager fra afholdte arrangementer:

Udfordringen med at brugerevaluere fysiske produkter

Brugerevaluering af fysiske produkter med indlejret software giver ofte en række udfordringer, man ikke ser med rene softwareprodukter. Typisk af praktisk karakter - og udfordringer, man må arbejde med fra case til case. InfinITs temadag hos Delta i Hørsholm den 16. januar 2014 så på udfordringerne. Og de mulige løsninger.

> Læs mere om konferencen her.

 

Kommende arrangementer:

Seminar i interessegruppen Processer & IT Nord

Interessegruppen Processer & IT Nord inviterer til seminar den 5. marts 2014 hos TEKKVA, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø

I årets 1. seminar spiller vi klart ud med interessegruppens fokusområder og spændvidde. Vi kredser om praktisk tilpasset agil udvikling gerne i samspil med innovation til inspiration for ingeniører m.fl., der udvikler IT-produkter.

>Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Seminar i interessegruppen Højniveausprog til indlejrede systemer

Interessegruppen Højniveausprog til indlejrede systemer inviterer til seminar den 12. marts 2014 hos Tekkva, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø.

Temaer: Dart – et nyt generelt programmeringssprog. Ny metode til skedulringsanalyse og EU projektet CRAFTERS. Beretning om forskning hos NASA – bl.a. vedr. Tidsanalyseværktøj til Safety Critical Java.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Workshop on Culture and Data

InfinIT and Center for Persona Research and -Application invite companies with an interest in international markets, users, and culture to a workshop at the IT University of Copenhagen.

The workshop is part of the project about international user data and culture that Center for Persona Research and -Application runs in cooperation with Aalborg University, Copenhagen and supported by InfinIT.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Digital threats and solutions

The Snowden revelations of mass surveillance have provided food for thought for many security organizations around the world. However, the consequences and how to include the threats in a risk assessment are blurred.

Besides the threat of mass surveillance and espionage there are also plenty of known threats from cybercriminals, cyber activists and poor security for business partners.

At this conference you will be presented with the best and most current global threat assessments - and answers to how you can protect yourself and your organization.

> Read more and register for the event here

 

Gå-hjem-møde: Innovationsprojekter og hvordan din virksomhed kommer i gang med innovation

Mulighederne for at komme i gang med et innovationsprojekt er mange, og det kan være svært for den enkelte virksomhed at se, hvad et innovationsprojekt i deres virksomhed kunne være og hvilke muligheder der er.

På dette gå-hjem møde om innovationsprojekter og hvordan din virksomhed kan komme i gang med innovation, der er arrangeret af Knowledge Lab og InfinIT, vil du kunne høre om gennemførte innovationsprojekter og blive præsenteret for, hvordan du selv kan komme i gang med innovation i din virksomhed.

> Læs mere og tilmeld dig her

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Kommende arrangementer

Seminar i interessegruppen Processer & IT Nord
5. marts 2014
Læs mere om arrangementet

Seminar i interessegruppen Højniveausprog til indlejrede systemer
12. marts 2014
Læs mere om arrangementet

Workshop on Culture and Data
14. marts 2014
Læs mere om arrangementet

Digital threats and solutions
20. marts 2014
Læs mere om arrangementet

Gå-hjem-møde: Innovationsprojekter og hvordan din virksomhed kommer i gang med innovation
24. april 2014
Læs mere om arrangementet

  

Eksterne arrangementer

‘Social Media Intelligence (SocMint): Intelligent? No Borders? The Egg of Columbus? Raising Expectations? Risks, Challenges and Opportunities?’
7. marts 2014
Læs mere om arrangementet

IT-KOOP 2014: IT-samarbejdsevent i München
28. marts 2014
Læs mere om arrangementet

Computerworld Summit 2014
3. april 2014
Læs mere om arrangementet

eFactor Camp 2014
April 4-5 2014
Læs mere om arrangementet

 

Følg med i vores aktiviteter i vores LinkedIn-gruppe

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet