InfinITs nyhedsbrev juni 2014

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her.

Et nyt InfinIT efter sommerferien

’Gamle’ InfinIT udløber med udgangen af juni, men heldigvis fortsætter aktiviteterne i nye klæder fra og med juli. Netværket fik nemlig fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen en bevilling på 14 mio. kr. til at fortsætte sit arbejdet med at synliggøre IKT som en afgørende faktor i innovation og vækst inden for alle sektorer. En vigtig opgave for den næste periode er at medvirke til et øget dansk hjemtag inden for IKT i det kommende Horizon2020.

Professor Kim Guldstrand Larsen, der fortsat vil være direktør for InfinIT i den kommende periode ser frem til en ny fireårig periode med et udvidet konsortium:


 - Det gør os endnu bedre i stand til at dække Danmark geografisk og med fokus på kommercialisering gennem direkte adgang til state-of-the-art-teknologi og en række spydspidskompetencer, hvor danske forskere er  international førende, siger han.

Konsortiet består fra juli 2014 af Center for Indlejrede Software Systemer, Aalborg Universitet; Alexandra Instituttet; BrainsBusiness; Datalogisk Institut, Aarhus Universitet; DELTA; DTU Compute; IT-Universitetet; Knowledge Lab, Syddansk Universitet og Datalogisk Institut, Københavns Universitet. I styregruppen er der desuden repræsentation fra DI ITEK; Videncentret for Landbrug; Regional udvikling, IT og Kommunikation, Region Nordjylland; Gaia Solar og Væksthus Hovedstadsregionen.

 

Små enheder fortæller rengøringspersonalet, hvordan de skal gøre rent

DR Harddisken sætter i deres seneste udsendelse fokus på indendørs positionering og har interviewet John Paulin Hansen fra IT Universitetet i København og Alexandre Alapetite fra Alexandra Instituttet. De leder InfinIT-projektet ”Stedbestemte informationer til medarbejdere i servicejobs”.

> Læs om projektet og hør udsendelsen her.

 

Et lille tag med en mærkbar effekt – RFID-Konferencen 2014

De kan give tjeneren besked på, at du snart har tømt dit ølglas. De kan lette livet for landmænd og gøre lagerstatus til en leg. Og så kan de på få sekunder sikre, at alle 500 passagerer i et Airbus a340 har en iltmaske, hvis uheldet skulle være ude.

På sigt kan de måske endda forebygge falskmøntneri og bringe den rette nødhjælp frem til filippinske katastrofeområder. InfinIT var medarrangør, da RFID i Danmark for tredje år i træk bød indenfor til International RFID-Konference den 22. maj 2014.

> Læs om konferencen her

 

Digitaliseringen af det offentlige og private rum – muligheder og udfordringer

Nye teknologier skal gøre borgerne i stand til at kommunikere bedre og mere effektivt med det offentlige i fremtiden. Men hvordan sikrer man den rette balance mellem rentabilitet og den gode brugeroplevelse? Det var bl.a. emnet for InfinIT-konferencen “Digitaliseringen af offentlige og private rum: Udvikling, brugbarhed og etik” onsdag den 11. juni i København.

> Læs reportage fra dagen her

 

Møbelproducenter skal blive bedre til at skabe funktionelt og stilfuldt design til fremtidens seniorer i eget hjem

Med alderen ændres behovet for komfort, støtte og design. InfinIT-workshop undersøgte, hvordan møbler kan designes til målgruppen, så de på samme tid gør livet lettere for de ældre og er æstetisk tiltalende.

InfinITs workshop tirsdag d. 20 maj 2014 med temaet ’Møbel – og interiørløsninger til fremtidens seniorer’ gav indblik og nye idéer i udviklingen af nye typer møbler og interiørløsninger med it målrettet mod fremtidens ældre.

> Få pointerne fra dagen her

 

Hands-on workshop om interaktive materialer

Interaktive Materialer var overskriften da InfinIT, KEA og IDA Materialeteknologi holdt en hands-on workshop hos KEA den 22. maj 2014, hvor deltagerne fik mulighed for at se og lære om de mange muligheder, der er inden for nye materialer og interaktive systemer.


> Se billeder og præsentationer fra dagen her

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

 

 

Kommende arrangementer

Seminar: Wearable Technology
OBS! Udsat - ny dato annonceres snarest.
Læs mere om arrangementet

Eksterne arrangementer

Google I/O
25. juni 2014
Læs mere om arrangementet

 

Følg InfinIT på de sociale medier:

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet