InfinITs nyhedsbrev maj 2014

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her.

Læs i dette nyhedsbrev blandt andet om it-sikkerhedskonferencen om de digitale trusler, hvor den amerikanske krypto-guru Bruce Schneier tiltrak masser af opmærksomhed med sine skarpe holdninger til politikken på sikkerheds- og overvågningsområdet; læs om projektet, der visualiserer støj i åbne kontormiljøer samt en række andre projekter, InfinIT har sat i søen med en masse interessante partnere. Og hold dig opdateret om alle vores arrangementer her i forsommeren.

 

It-sikkerhedskonference: NSA viser os hvad, fjenden er i stand til

Med fokus på aktuelle it-sikkerhedstrusler og mulige løsninger efter offentliggørelsen af Snowden-dokumenterne lykkedes det InfiniT at få it-sikkerhedsguruerne Bruce Schneier og Mikko Hypponen til Danmark – og med dem en perlerække af eksperter. Det line-up trak fulde huse til InfinITs arrangement ”Digital Threats and Solutions”. Konklusionen lød samstemmigt, at udfordringer med at gardere sig mod overvågning lige nu er større end mulige løsninger, men også at det er på tide at gøre noget ved det. Kryptering kan være en af løsningerne.


> Få guldkornene fra konferencen her

 

InfinIT støtter tolv interessante udviklingsprojekter

Udviklingsprocesser i vækstvirksomheder, kommunikationsværktøjer i katastrofesituationer og stedsbestemte beskeder til rengøringspersonale. Så forskellige miniprojekter har virksomheder i samarbejde med vidensinstitutioner søgt penge til – og fået – hos InfinIT.

 > Se alle tolv projekter her

 

Visualisering af støj i åbne kontormiljøer påvirker medarbejdernes adfærd og reducerer støjgener

InfinIT har støttet udviklingen af et nyt koncept, der visualiserer støjen i åbne kontormiljøer ’real time’ ved hjælp af sensorer. Ved løbende at måle, analysere og synliggøre for medarbejderne, hvor støjen i kontormiljøet opstår, bliver de opmærksomme på støjende aktivitet og kan ændre deres adfærd. Det giver nyt håb for arbejdsmiljøet i åbne kontorlandskaber.

> Læs om projektet her

 

InfinIT del af nyt digitalt råd

Der er behov for en mere kvalificeret offentlig debat om digitaliseringens muligheder og udfordringer, mener Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), som derfor nu opretter et nyt råd, ”ATV’s Digitale Vismænd”, der blandt andet inkluderer InfinITs direktør, professor Kim Guldstrand Larsen.

> Bliv klogere på rådets ambitioner her

 

Driving Technology 2014

InfinIT er – sammen med blandt andre IDA og DI-ITEK – medarrangør på en stor konference, der præsenterer de nyeste teknologier og et seriøst line-up af interessante talere. Læs, hvorfor Jørgen Mads Clausen deltager og meld dig til her.

 

Kommende arrangementer:

Temadag om integrering af usability-arbejde i agile udviklingsprocesser

InfinITs interessegruppe for Usability og Interaktionsdesign inviterer til temadag med fokus på integrering af usability-arbejde i agile udviklingsprocesser den 6. maj 2014.

Formålet med dette arrangement er at præsentere muligheder for og erfaringer fra integrering af usability-arbejde i agil softwareudvikling. Vi ser både på usability-arbejde i form af bruger-centreret design og billige former for usability-evaluering.

>Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Børsens IT Value 2014

InfinIT er på Børsens IT Value 2014 arrangør af en spændende session med temaet "The Future is IT - are you ready to face it?"

Sessionen afholdes 14. maj 2014 kl. 10.00-12.00

Kom og hør professor Jan Madsen fra Danmarks Tekniske Universitet fortælle om fremtidens teknologier og vigtigheden af at være med i den rivende udvikling - også selv om det går hurtigere, end man kan forestille sig, og egentlig også hurtigere, end man kan følge med til. Hør endvidere CEO fra Siemens, Jukka Pertola, fortælle om, hvordan man i Siemens arbejder aktivt med fremtidsscenarier i virksomheden  teknologi og applikationsudvikling – og dermed stiller skarpt på, og føler sig rustet til fremtiden.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Møbel- og interiørløsninger til fremtidens seniorer

Vil du være klogere på, hvordan din virksomhed kan være med til at skabe nye designløsninger for fremtidens seniorer i eget hjem? Så kom til workshop sammen med en række eksperter og få ny viden og gode ideer med hjem. Workshoppen afholdes den 20. maj i Aarhus.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

RFID i Danmark 2014

InfinITs interessegruppe for Sporings- og positioneringstjenester inviterer til konferencen RFID i Danmark 2014. Konferencen afholdes Torsdag d. 22. maj på IT Universitetet på Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Formålet med konferencen RFID i Danmark 2014 er at præsentere de fordele, som virksomheder – både private og offentlige – kan opnå ved hjælp af Automatic Identification, Locating og Data Capture.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Hands-on workshop om Interaktive Materialer

InfinIT, KEA og IDA Materialeteknologi inviterer til hands-on workshop om Interaktive Materialer torsdag 22. maj 2014 hos KEA i København

Vil du blive klogere på nye intelligente materialer og lære, hvordan du kan skitsere interaktive design med Arduino processor boards. Så kom til workshop, hvor du vil få et hands-on kendskab til Arduino og ny viden om sensorer og andre interaktive materialer med hjem.

> Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her

 

Seminar i interessegruppen Softwaretest

Interessegruppen Softwaretest inviterer til seminar den 27. maj 2014 kl. 9-14.30 hos Tekkva, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø

Temaer: Samspil mellem softwareudviklere og –testere. Hvorfor offshore, når man kan nearshore?

> Læs mere om arrangementet

 

Seminar i interessegruppen Processer & IT Nord

Interessegruppen Processer & IT Nord inviterer til seminar den 11. juni 2014 hos TEKKVA, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø

Temaer: Scrum, læring og kreativitet. Peer review. Processer i vækst.

> Læs mere om arrangementet

 

Seminar i interessegruppen Højniveausprog til Indlejrede Systemer

Interessegruppen Højniveausprog til indlejrede systemer afholder seminar 18. juni 2014 hos Tekkva, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø

Temaer: Internet of things. Eksempler på forskning hos NASA – bl.a. vedr. tidsanalyseværktøj til Safety Critical Java.

> Læs mere om arrangementet

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Kommende arrangementer

Temadag om integrering af usability-arbejde i agile udviklingsprocesser
6. maj 2014
Læs mere om arrangementet

Børsens IT Value 2014
14.-15. maj 2014
Læs mere om arrangementet

Møbel- og interiørløsninger til fremtidens seniorer
20. maj 2014
Læs mere om arrangementet

RFID i Danmark 2014
22. maj 2014
Læs mere om arrangementet

Hands-on workshop om Interaktive Materialer
22. maj 2014
Læs mere om arrangementet

Seminar i interessegruppen Softwaretest
27. maj 2014
Læs mere om arrangementet

Seminar i interessegruppen Processer & IT Nord
11. juni 2014
Læs mere om arrangementet

Seminar i interessegruppen Højniveausprog til indlejrede systemer
18. juni 2014
Læs mere om arrangementet

  

Eksterne arrangementer

Driving Technology 2014
19-20 May 2014
Read more

Nordic Systems Engineering Tour 2014
21. maj 2014
Læs mere om arrangementet

 

Følg InfinIT på de sociale medier:


Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet