InfinITs nyhedsbrev marts 2013

Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her.

Kære nyhedsbrevmodtager.

2013 er godt i gang – og det er vi også. Læs i dette nyhedsbrev blandt andet om InfinITs årlige konference (hvor du er inviteret!), om gratis forskning, om InfinIT i Barcelona og Tyskland, om InfinIT i tv og om vores kommende arrangementer.

Udstil på Axelborg sammen med InfinIT

Virksomheder i InfinITs netværk inviteres til at udstille deres produkter og sammen med os vise potentialet i produkter med it i, når vi den 22. maj afholder konferencen SummIT 2013, et topmøde om innovation og vækstskabelse. Her kan du som virksomhed møde it-forskere med den nyeste viden og lyst til at dele ud af den.

I lighed med tidligere år regner vi med +250 deltagere, heraf hovedparten fra industrien. Dagen vil være bygget op med to keynotespeaks og et antal sideløbende workshops formiddag og eftermiddag.

Disse workshops vil være med repræsentation fra InfinITs mange interessegrupper (oplægsholdere fra både forskning og erhverv), oplæg fra vores branchesamarbejdspartnere (transport, fødevarer, energi og livsstil), oplæg fra vores strategiske arbejdsområder (fremtidens internet, indlejrede systemer, mobil og pervasive læring) og meget mere.

Er du interesseret i at udstille din virksomheds produkter, hører vi meget gerne fra dig. Kontakt branchekoordinator Berit Brendborg, CISS, AAU på tlf. 99 40 88 92 eller mail: berit@cs.aau.dk

Vi lægger snart det endelige program på vores website og glæder os til en rigtigt spændende dag!

 

Få for 300.000 kr. gratis forskning

InfinIT har som målsætning at være danske virksomheders første kontaktpunkt, når de ønsker at arbejde med at udvikle nye, innovative produkter med it i. For virksomheder, der ikke hidtil har udviklet denne type produkter, kan det være et stort skridt at tage hul på. Virksomhederne har ekspertviden på deres domæne, men kender måske ikke så meget til it. For at sætte skub i udviklingen og hjælpe danske virksomheder til at tage det første skridt, har InfinIT derfor oprettet en pulje med udviklingsmidler målrettet fire brancher: fødevarer, transport, energi samt livsstil og oplevelser. Midlerne i puljen vil blive brugt til udviklingsaktiviteter med virksomheder i brancherne.

Læs mere om puljen og kriterierne for at søge.

 

Hvad siger brancherne om it?

Vi bringer over de næste måneder en række artikler om vores samarbejde med de fire brancher, vi især fokuserer vores arbejde på: fødevarer, transport, energi samt livsstil og oplevelser. Denne gang er det Betina Simonsen, direktør for Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, der fortæller om branchens behov for it i produktudviklingen:

“Vi kigger bl.a. på, hvordan man kan inkorporere sensorer i materialerne inden for bolig og beklædningsprodukter, og hvilken merværdi materialerne kan give brugerne. Vi er overbeviste om, at it kommer til at spille en meget stor rolle i hjemmet og inden for beklædning i fremtiden,” siger hun.

Læs hele artiklen her.

 

Med InfinIT på Mobile World Congress

For første gang nogensinde valgte InfinIT i år at arrangere en fælles tur til Mobile World Congres i Barcelona, verdens største konference for mobilteknologi. Netop hjemvendt kan vi kigge tilbage på en tur, der gav deltagerne mulighed for at se, hvad hele verden har at byde på af relevante mobilløsninger, netværke med forskere og virksomheder og ikke mindst komme tæt på deltagerne i den danske delegation.

I samarbejde med Netmatch og Enterprise Europe Network tilbød InfinIT deltagerne at være del i en stor brokerage event. Her var der mulighed for at forhåndsplanlægge korte møder med virksomheder og forskningsinstitutioner. Dette gav rig mulighed for at finde fremtidige internationale samarbejdspartnere.

Alle fik noget med sig hjem, som de nu går videre med i deres respektive virksomheder.

MWC kan virke noget uoverskuelig både i størrelse og indhold; så for de deltagere der ikke havde været på MWC før, var der åbenlyse fordele i at være med i en gruppe, hvor man kunne dele de mange indtryk med hinanden og give input til, hvad der var værd at kigge nærmere på.

 

InfinIT i Tyskland

InfinIT deltog via SafeConnect-projektet i dagene 26.- 28. februar på messen Embedded World i Nürnberg, der samler nogle af Europas fremmeste virksomheder inden for indlejrede systemer og displays. Messen havde således samlet 868 udstillere fra 36 lande og havde mere end 22000 besøgende i løbet af de tre dage.

Foto: http://www.embedded-world.de/en/press/media-centre/photos/

Læs mere om turen her.

 

InfinIT i tv

I et nyt og skævt videnskabsprogram på DR3 fortalte Senior Forsknings- & Innovationsspecialist Rikke Koch (ganske kort) om intelligente tekstiler (det gør hun cirka 16 minutter inde i programmet):

Er du særligt interesseret i emnet, opfordrer vi dig til at komme til næste møde i erfa-gruppen for it-tekstiler, som næste gang finder sted den 30. april.

 

Reportager fra afholdte arrangementer

Interessegruppen for Processer og IT holdt den 23. januar temadag om udbud og kravspecifikationer for procesorienterede digitaliseringsløsninger.

Se interviews med oplægsholderne og find deres slides her.

 

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev, kan du afmelde dig her.

Kommende arrangementer

Møde i erfa-gruppen for it-tekstiler
30. april 2013
Læs mere om arrangementet

SummIT 2013
22. maj 2013
Mere info følger på vores website

Seminar i interessegruppen Processer & IT Nord
23. maj 2013
Temaer: Tværgående processer mellem flere virksomheder. Procesmodenhed. Fra specifikation til vision.
Læs mere om arrangementet

Konferencen RFID i Danmark 2013
30. maj 2013
  Læs mere om arrangementet

 

Følg med i vores aktiviteter i vores LinkedIn-gruppe

 

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet