0

Tilblivelsen af en ny produktkategoriI de sidste mange blogindlæg har jeg skrevet om UV-kjolen; men nu er det tid til at flytte fokus.


På en RFID-konference i den forgangne uge viste jeg en tidligere opfindelse frem: Memory Bag. Den har eksisteret i ca. 1 år og har været offentligt kendt i godt ½ år; alligevel kunne den stadig tiltrække sig en del opmærksomhed og ikke mindst anspore til nye spændende produktforslag fra deltagerne på konferencen.

Memory Bag (foto: copyright Diffus Design, fotograf Lisbeth Holten, model Stina Resting

 

Men hvad er Memory Bag?

Da vi havde udviklet Solar Bag og stod med et smukt livsstilsprodukt, hvor elektronik var blevet brugt til at høste energi fra solceller på taskens overflade, fik vi lyst til at bruge energien til at tilføre tasken noget intelligens.

Med udgangspunkt i Solar Bags formål om at være en hjælp for den konstant mobile urbane bruger, ønskede vi at give brugeren mere end bare let tilgængelig energi. Men hvad har sådan en bruger egentlig brug for?


Man kan forestille sig, at den konstant mobile bruger, nemt havner i den situation at hun har glemt nogle af sine ting et sted – fx nøgler, telefon, pung.

Med det udgangspunkt begyndte vi at forhøre os i vores omgangskreds og der viste sig at være ret stor interesse for et produkt, som fx en taske, der ville kunne hjælpe med at huske udvalgte genstande. Især blandt kvinderne. Mændene derimod brugte for manges vedkommende slet ikke en taske til nøgler, pung og telefon; de brugte derimod lommerne.

På den baggrund virkede det oplagt at gå i gang med at udvikle Memory Bag som en dametaske til den urbane, mobile kvinde. Jeg vender tilbage med en nærmere beskrivelse af Memory Bag; men det der lige nu har fanget min interesse er de relaterede produktforslag, jeg blev mødt med på RFID-konferencen.

Se en demonstration af Memory Bag her:

 


Privatlivslogistik

RFID-konferencen havde i sagens natur fokus på RFID-teknologien og forskellige anvendelser af den. Da Memory Bag anvender RFID-teknologi var jeg blevet inviteret til at fortælle om tasken og baggrunden for den.

Hovedparten af de andre RFID-baserede løsninger, som blev vist frem var B-2-B løsninger, som hjækoer virksomheder med at effektivisere deres procedurer i forbindelse med fx lagerstyring, supply-chain eller landbrug. Den type løsning giver typisk nogle meget store økonomiske besparelser, for virksomhederne der anvender dem.

En sammenligning af B-2-B løsningerne og Memory Bag, som er rettet mod privatbrugeren viste ret tydeligt, at der på begge områder er tale om et forsøg på at lette logistikken. Men i Memory Bag drejer det sig om at lette privatlivslogistik og målet er snarere at gøre denne mindre besværlig end at spare tid/penge. Det var også netop dette aspekt af Memory Bag, som tilhørerne reagerede på efterfølgende. Der var forslag fremme om at udvikle samme type privatlivslogistiske løsning til skilte forældre, der hver uge skal bringe barn/børn og dertil hørende ting frem og tilbage mellem to hjem – der bliver nemt glemt noget og det ville lette besværet gevaldigt, hvis det blev tilført noget teknologi til at hjælpe med logistikken.

Set med mine øjne var disse ord og denne erkendelse startskuddet til et helt nyt forretningsområde, hvor virksomheder på livsstilsområdet med fordel kunne udvikle pakkeløsninger med indbygget teknologi, som kunne fjerne besværet fra logistikken på hjemmefronten. Og så er der jo min ældgamle kæphest: Et stykke teknologi som kan hjælpe forældrene med at finde barnets sko, jakke, regntøj og flyverdrag, når det er blevet væk i institutionen…..eller måske endda i hjemmet.

Hvis der sidder nogen derude og brænder for at udvikle den her type produkter; men ikke helt kan få hul på, hvordan løsningen skal skrues sammen; så kunne vi måske gøre det sammen!

I forbindelse med konferencen blev jeg interviewet til Harddisken på P1, hør indslaget her:

 

>
Skriv kommentar

Netværkets aktiviteter er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet og drives af et konsortium bestående af:
Alexandra Instituttet . BrainsBusiness . CISS . Datalogisk Institut, Københavns Universitet . DELTA . DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet . Institut for Datalogi, Aarhus Universitet . IT-Universitetet . Knowledge Lab, Syddansk Universitet . Væksthus Hovedstadsregionen . Aalborg Universitet